BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOJ faizi sabit tuttu----

BOJ faizi sabit tuttu

BOJ faizi sabit tuttu
07 Mart 2013 - 08:07 www.finansgundem.com

BOJ para politikalarında bir değişikliğe gitmedi

Japonya Merkez Bankası bugün sona eren toplantısında para politikalarını değiştirmeme kararı aldı. Merkez Bankası bugün başkan Masaaki Shirakawa'nın başkanlığındaki son toplantısını gerçekleştirdi. Banka yönetim değişimi ve daha agresif politikalara geçişe hazırlanıyor.
Analistlerin beklentileri de BOJ'un politikalarında değişime gitmeyeceği yönünde oluşuyordu. Banka yönetimi varlık alım programını değiştirmeyerek 101 trilyon yen seviyesinde tutma kararı aldı ve oybirliği ile faizlerin değiştirilmemesine karar verildi.
Banka yönetiminden Sayuri Shirai 2014 yılında başlaması planlanan açık uçlu varlık alımlarının şimdiden devreye alınmasına yönelik bir tasarı sundu. Bir diğer yönetici Ryuzo Miyao, ise bankanın sıfır faiz politikasının yüzde 2'lik enflasyon hedefi tutturuluncaya kadar sürdürülmesine yönelik taahhütte bulunulmasını önerdi. Bu önerilerin her ikisi de 1'e karşı 8 oyla reddedildi.
Banka, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerini ise "Japon ekonomisinde zayıflama süreci sona erdi" olarak ifade etti. Böylece geçen yıl yapılan "Japon ekonomisinde zayıflama sona ermiş gibi görünüyor" değerlendirmesine göre bir üst seviyeye geçilmiş oldu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)