BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOJ faize dokunmadı----

BOJ faize dokunmadı

BOJ faize dokunmadı
08 Ağustos 2014 - 08:12 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası BOJ, faiz oranlarını sabit tuttu

Japonya Merkez Bankası(BOJ), bu ayki toplantısında faiz oranını değiştirmedi.
BOJ'un faiz toplantısının ardından yapılan açıklamada, Faiz oranının yüzde 0-0.10 olarak kalmasına karar verildiği belirtildi.

Piyasalarda da beklenti aynı yöndeydi.

BOJ, ihracat ve üretime ilişkin görüşlerini aşağı yönlü revize etti

Japonya Merkez Bankası (BOJ) bugün sona eren politika kurulu toplantısında, para politikası duruşunda değişikliğe gitmezken ihracat ve üretim için görüşlerini aşağı yönlü revize etti.

Faiz oranlarını değiştirmeyen ve parasal tabanda yıllık büyüme hedefini 60-70 trilyon yen seviyesinde korurken, ekonominin ılımlı şekilde toparlanmaya devam ettiği genel değerlendirmesini de değiştirmedi.

BOJ 2 gün süren politika kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "İhracat bir miktar zayıflık gösterdi" ifadesine yer verdi. BOJ'un ifadesindeki bu değişiklik dış talebin Japon ekonomisinde büyümeyenin hızlanmasına yardım edeceği umutlarının terk edildiği değerlendirmesine yol açtı.

Bununla birlikte BOJ, gelir ve istihdam için değerlendirmelerini yükseltti, her ikisinin de istikrarlı şekilde iyileşmekte olduğunu vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)