BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOJ erken tahvil alımı yapmayacak----

BOJ erken tahvil alımı yapmayacak

BOJ erken tahvil alımı yapmayacak
07 Mart 2013 - 06:49 www.finansgundem.com

Shirakawa'nın BOJ Başkanı olarak katıldığı son toplantıda banka, ucu açık tahvil alımlarının hemen başlatılması çağrısına karşı çıktı

Japonya Merkez Bankası, Masaaki Shirakawa'nın başkanlık görevinin sonlanmasından önceki son toplantısında ucu açık tahvil alımlarının hemen başlatılması çağrılarını geri çevirdi.
BOJ, 2 gün süren toplantısının ardından yayınladığı açıklamasında Sayuri Shirai'nin önerisine karşı oy kullandı. Politika yapıcılar, Bloomberg anketine katılan 23 analistin de öngördüğü gibi varlık alım fonunu 76 trilyon yen ile aynı seviyede bıraktı.
Shirai'nin çağrısı, bankanın olası yeni başkanı Haruhiko Kuroda'nın BOJ yönetimi içinden daha fazla parasal genişleme için destek bulabileceğinin sinyalini verdi. Kuroda bu hafta merkez bankasının daha uzun vadeli tahvil alabileceği ve önümüzdeki yıl başlayacak olan ucu açık tahvil alımlarının erkene çekilebileceğini söylemişti. Barclays Plc, daha fazla teşviğin 3-4 Nisan'daki toplantıdan çıkacağını tahmin ediyor.
Shirai ayrıca merkez bankasının tahvil alımlarının birleştirilmesini önerdi. Japonya Merkez Bankası şu anda hükümet tahvillerini, Ekim 2010'da başlatılmış olan varlık alım programı ve doğrudan alım operasyonları olarak bilinen iki farklı kanaldan satın alıyor. Bu teklif de reddedildi.
Shirakawa ve BOJ'un 2 başkan yardımcısı, 15 yıldır devam eden deflasyonu sonlandırmakta başarısız olmalarının ardından 19 Mart'ta görevlerinden ayrılıyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)