BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBOE’den özel kredi uyarısı: Çok dikkatli olun!----

BOE’den özel kredi uyarısı: Çok dikkatli olun!

BOE’den özel kredi uyarısı: Çok dikkatli olun!
06 Temmuz 2023 - 18:01 www.finansgundem.com

Tüm risklere rağmen faiz avantajları için özel kredileri tercih edenlere İngiltere Merkez Bankası’ndan sert uyarı geldi. BOE özel varlık finansmanlarını ‘yakından izleyeceklerini' belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası'ndaki (BOE) üst düzey bir isim, faiz artışlarının hakim olduğu süreçte kamuya açık piyasaların dışında yer alan özel sermaye ve özel kredi piyasalarında "çok dikkatli" davranılması gerektiği konusunda uyardı.

Financial News’in haberine göre son dönemde kurumsal yatırımcıların en önemli tercihlerinden biri olan özel sermaye ve özel krediler konusuna değinen BOE İcra Direktörü Nathanaël Benjamin “Burada şunu söyleyebilirim: Çok dikkatli olun” ifadelerine yer verdi.

Bankacılık ticaret birliği UK Finance’e konuşan Benjamin şu uyarıda bulundu:

"Faiz oranları arttıkça ve geleneksel kaldıraçlı finansman piyasaları tıkandıkça, likit olmayan özel sermaye finansmanı ve özel krediye yönelik net bir eğilimin ortaya çıktığının farkındayız Bazı firmalar bu alanda hızla büyüyor ve bununla birlikte firmalar sadece portföy şirketlerine değil, aynı zamanda yatırımcılara, temel fonlara, varlık yöneticilerine ve aralarındaki diğer herkese kredi sağladıkları için karmaşıklık konusunda da önemli bir artış gerçekleşti. "

BOE yetkilisi, “Genel olarak, firmaların zeminde yer alan karşı taraflara ve bağlı teminatlara yönelik doğrudan ve dolaylı toplam yükümlülüklerini hafife almaları riskini görüyoruz. Kredi koşullarının kötüleşmeye başlaması veya bu karşı tarafların likiditeye daha az erişebilmesi nedeniyle sıkılaşan parasal ortamın stresini hissetmeleri durumunda özel piyasalar iyi bir yer olmayacaktır" dedi.

Yetkilendirme, mevzua teknolojileri ve uluslararası denetimden sorumlu olan icra direktörü Benjamin BOE’nin özel piyasalardaki varlık finansmanlarını yakından izlemeyi planladıklarını söyledi. Benjamin firmaların karşılaşabilecekleri gizli riskleri göz önünde bulundurmaları gerektiğine dikkat çekti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre özel kredi ve varlık piyasaları son dönemde milyarlarca dolarlık bir endüstriye dönüştü. Geleneksel bankaların 2008 Küresel Finans Krizi sonrası faaliyetlerini ölçeklendirmesi sonrasında halka açık olmayan özel piyasalardaki şirketler sözleşmeler alanındaki payını artırdı. Kriz sonrası bankaların alternatifi bir tür dış borç biçimi olan özel kredilerde de patlama oldu.

Sektördeki gelişmeler Kovid krizinin arından da hızlanmaya devam etti. Özel sermaye şirketleri pandemi sırasında Wall Street bankalarını devre dışı bırakarak doğrudan kredi sağlayan özel kredi kuruluşlarına yönelmeyi tercih etti.

Finans dışı firmalar 85.56 milyar dolar açık verdi

 

İklime dair finansal modeller ne kadar gerçekçi?

 

İngiliz finans devlerine vurgunculuk suçlaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)