BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoE, yeniden uzun vadeli devlet tahvili satın alacak----

BoE, yeniden uzun vadeli devlet tahvili satın alacak

BoE, yeniden uzun vadeli devlet tahvili satın alacak
28 Eylül 2022 - 13:22 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası, Maliye Bakanı Kwarteng'in cuma günü açıkladığı mini bütçe sonrasında finansal piyasalarda yaşanan kargaşanın önüne geçmek üzere harekete geçti.

İngiltere Merkez Bankası(BoE), elindeki devlet tahvillerinin gelecek hafta başlaması planlanan satışını Ekim sonuna erteledi ve 28 Eylül'den itibaren uzun vadeli devlet tahvili alımına başlayacağını duyurdu. BoE açıklamasında bugün başlayacak tahvil alımlarının 14 Ekim'e kadar devam edeceği vurgulandı.

Uzun vadeli devlet tahvili alımının geçici olacağını, sıkı şekilde zaman limiti olacağını belirten İngiltere Merkez Bankası, "Tahvil alımlarını amacı düzenli piyasa şartlarının yeniden tesis edilmesi olacak" dedi.

Yapılan açıklamada, yapılacak tahvil alımlarının hedeflenen amacın gerçekleşmesi için gereken büyüklükte olacağı belirtilirken, BoE'nin piyasanın işlemesini yeniden tesis etmek, İngiliz hane halkı ve işletmeleri için kredi yartlarına yönelik her türlü riskleri azaltmak için hazır olduğu da vurgulandı.

Banka ayrıca, gelecek hafta başlaması planlanan devlet tahvili satışının ertelendiğini, satışların 31 Ekim'de başlayacağını ve sonrasında devam edeceğini belirtti. Açıklamada, bu erteleme kararının Para Politikası Komitesi'nin BoE'nin elindeki devlet tahvili stoğunun 80 milyar GBP azaltılması hedefini etkilemeyeceği, değiştirmeyeceği vurguladı.

BoE, "Para politikası Komitesi yüzde 2 enflasyon hedefine orta vadede sürdürülebilir şekilde dönmek için faiz oranlarını değiştirmek konusunda adım atmaktan çekinmeyecek" ifadelerini de kullandı.

BoE'den faiz açıklaması: Tereddüt etmeyeceğiz

 

BoE'den bankacılık sektörü için yeni stres testi senaryosu

 

İngiltere'de hisse senedi ve tahvil piyasalarında 500 milyar dolarlık kayıp

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)