BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoE faiz indirimlerine ne zaman başlayacak?----

BoE faiz indirimlerine ne zaman başlayacak?

BoE faiz indirimlerine ne zaman başlayacak?
15 Mart 2024 - 08:05 www.finansgundem.com

Ekonomistler tarafından yapılan ankete göre, İngiltere Merkez Bankası 3. çeyrekte faiz indirimine başlayabilir, ancak 2. çeyrekte hamle ihtimali güçlü gözüküyor.

Reuters tarafından yapılan bir ankete göre, ekonomistlerin %40'ı daha erken bir indirim öngörmesine rağmen, İngiltere Merkez Bankası (BoE) borçlanma maliyetlerini üçüncü çeyrekte düşürmeye başlayacak.

Bu da BoE'yi, her ikisinin de haziran ayında faiz oranlarını düşürmeye başlaması beklenen ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası ile aşağı yukarı aynı seviyeye getirecek.

11-14 Mart tarihleri arasında yapılan ankete katılan 68 ekonomistin üçü hariç tamamı, eylül ayı sonuna kadar BoE politika faizinin 16 yılın en yüksek seviyesi olan %5,25'ten en az bir kez indirileceğini tahmin ediyor. Yaklaşık %40'lık bir azınlık ise ilk indirimin önümüzdeki çeyrekte yapılacağını düşünüyor.

Ankete katılan hiçbir ekonomist 21 Mart'ta bir hamle beklemiyor ve hiçbiri Aralık 2021'den Ağustos 2023'e kadar yapılan 14 artırımın ardından başka bir artış beklemiyor.

Citigroup BoE'den faiz indirimi beklentisini öne çekti

 

BoE Başkanı Bailey: Faiz indirim beklentileri mantıksız değil

 

Goldman Sachs, BoE'den Faiz indirimi beklentisini öteledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)