BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOE Başkanı Carney'den faiz artırımı açıklaması----

BOE Başkanı Carney'den faiz artırımı açıklaması

BOE Başkanı Carney'den faiz artırımı açıklaması
05 Kasım 2015 - 21:45 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalar, Yellen'ın yorumları sonrası, Aralık ayında faiz artırımı ihtimalinin güçlenmesiyle hareketlendi

Mark Carney, İngilizlerin 2016yılında faiz artırımına hazır olmaları gerektiğini söyledi.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Carney, Perşembe günü Bloomberg Television'a yaptığı değerledirmede, "İngiliz halkının çoğunluğu gelecek yıl faizin muhtemelen artırılacağını mı düşünüyor? Durum bugün bu mu? Evet. Zira bu,ekonominin iyileşmekte olduğu düşünüldüğünde,  makul ve sağduyulu bir davranış. Bir noktada, faiz yukarı yönde hareket edecek. Ama ne yazık ki bugün değil" dedi.

Carney'in bu yorumları, sekiz yılı aşkın süre sonr yapılacak ilk Faiz artırımının zamanlaması konusunda şu sıralar şüphe taşıyan yatırımcılara ipuçları verdi. Carney'in bugün bu mülakattan önce düzenlediği basın toplantısında yeni ekonomik tahminleri açıklamasının ardından, vadeli kontratlar dalgalı seyretti ve bazıları ilk çeyrek puanlık faz artışının 2017'nin ilk çeyreğinde olabileceğini işaret ett.

BOE Başkanı, Bloomberg News'a bu değerlendirmeleri, Para Politikası Komitesi'nin bugün politika faizini değiştirmeyerekyüzde 0.50'de tutma kararının ardından yaptı. Komite'de yalnızca bir üye faiz artırımına gidilmesini isterken, kalan üyeler, mevcut fiyat baskılarının sıkılaştırmayı makul kılacak kadar güçlü olmadığı görüşündeydi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)