BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBNP Paribas’tan yıldız transferi----

BNP Paribas’tan yıldız transferi

BNP Paribas’tan yıldız transferi
10 Mayıs 2021 - 17:34 www.finansgundem.com

Bankaların halka arz furyası devam ederken BNP Paribas Goldman Sachs’tan ses getiren bir transfer gerçekleştiriyor. Fransız bankası Almanya ve Avusturya’daki halka arz faaliyetlerini Christoph Heuer’e emanet edecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

BNP Paribas, halka arz sektöründe ve özel amaçlı halka arz şirketlerinde elde edilen gelirlerin artışı devam ederken, Goldman Sachs’tan üst düzey bir sermaye piyasaları hisse senedi bankacısını transfer etti.

En son görevinde Goldman Sachs'ın Almanya ve Avusturya sermaye piyasaları başkanı olan Christoph Heuer, Financial News’in haberine göre Fransız bankasına katılmaya hazırlanıyor.

Finansgundem.com'un derlediği habere göre, Heuer'in BNP Paribas'ın Kuzey Avrupa Birimi’nde Antoine Noblot'la birlikte eş başkanlık görevini yapacağı bildiriliyor. Heuer Almanya ve Avusturya birimlerine odaklanırken, kendisi de eski bir Goldman Sachs bankacısı olan Noblot İskandinav ve Benelüks ülkelerine odaklanacak.

2014 yılında JPMorgan’dan Goldman Sachs’a geçen Heuer kariyerindeki son yedi yılı Goldman’da geçirdi.

2021’in ilk çeyreğinde bankaların hisse senetleri gelirleri halka arzlar ve özel amaçlı halka arz şirketleri dalgasıyla birlikte yeni rekor seviyelerine ulaştı. Avrupa’da, Orta Doğu’da ve Afrika’da (EMEA) ilk çeyrekteki halka arz hacmi 34 milyar dolara ulaştı. 2020 yılının aynı döneminde bu rakam 2,1 milyar dolar seviyesindeydi.

Özel şirketlerin satın alımlarını finanse etmek için kamu piyasalarında para toplayan özel amaçlı satın alma şirketlerindeki (SPAC) patlama ABD'den Avrupa'ya geçerken, Amsterdam ve Frankfurt'taki finans merkezleri şimdiye kadar oluşturdukları dev anlaşmalardan büyük kazançlar elde etti. Eski UniCredit Patronu Jean Pierre Mustier başkanlığında bu yıl Avrupa'nın en büyük SPAC şirketi olan Pegasus Europe, Nisan ayında 500 milyon euro topladı.

BNP Paribas, ilk çeyrek bilançosunda, borsa ticaret hacimlerinin 2020'nin ilk üç ayına göre üç kat daha yüksek olduğunu, kurumsal bankacılık birimindeki gelirlerin çeyrek boyunca %24 artarak 3,6 milyar euroya yükseldiğini bildirdi.

BNP Paribas Citigroup’tan 2017 yılında bankanın hisse senetleri sermaye birimine transfer olan Andreas Bernstorff liderliğinde Avrupa’daki ticaret bankacılığı alanında yeni atılımlar gerçekleştiriyor. BNP, 2018 yılında eski Credit Suisse bankacıları Lewis Burnett ve Anddrew Forrester’ı kadrosuna katarak kurumsal komisyonculuk alanında hamle yapmıştı. Banka, Avrupa hisse senetleri sermaye araştırmaları alanında üst sıralardan ayrılmayan araştırma firması Exane’le olan hisse senedi komisyonculuk ortaklığından faydalanıyor.

Banka, ilk çeyrekte EMEA'daki hisse senetleri sermaye birimleri sıralamasında 2020’inin ilk çeyreğinde dokuzuncu sırada yer alırken bu yılın ilk çeyreğinde sekizinci sıraya yükseldi.

Fintek sektörünün geleceği düzenleme teknolojileri

 

BNP Paribas 2 Fransız bankayı almaya hazırlanıyor

 

Bankalar dijital göçe hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)