BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBMGK, Rusya için toplandı----

BMGK, Rusya için toplandı

BMGK, Rusya için toplandı
31 Aralık 2023 - 09:34 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Rusya’nın talebi üzerine Belgorod kentine rusya tarafından yapılan saldırıyı görüştü

Rusya'nın talebiyle toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK), Ukrayna'nın Rusya'nın Belgorod kentine düzenlediği saldırı ile ilgili gelişmeler ele alındı. Toplantıda, bölgede tansiyonun düşürülmesi çağrısında bulunuldu.

BMGK toplantısında konuşan BM Orta Doğu, Asya ve Pasifikten Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Khaled Khiari, bölgede tansiyonun düşürülmesi çağrısında bulundu.

Khiari, Rusya'nın iki gün önce gerçekleştirdiği füze saldırılarında en az 39 kişinin, Ukrayna'nın Belgorod kentine düzenlediği saldırıda ise en az 14 kişinin hayatını kaybettiğini ve bölgede tansiyonun daha da yükseldiğini söyledi.

Her iki ülkedeki çeşitli saldırılarda sivillerin öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Khiari, 'Gerek Ukrayna, gerekse RusyaFederasyonunda şehirlere ve köylere yönelik tüm saldırıları kınıyoruz. Sivillere ve sivil altyapısına yönelik saldırılar uluslararası insani hukukun ihlalidir ve bunlar son bulmalıdır' ifadesini kullandı.

Rusya'dan Belgorod saldırısı için BMGK toplantı talebi

 

BMGK'de ABD ikna olmadı

 

Guterres: ABD vetosu BMGK'nın otoritesini zayıflattı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)