BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Libya'ya yönelik silah ambargosuna uyma çağrısı----

BM'den Libya'ya yönelik silah ambargosuna uyma çağrısı

BM'den Libya'ya yönelik silah ambargosuna uyma çağrısı
03 Aralık 2019 - 10:27 www.finansgundem.com

BM Güvenlik Konseyi bütün ülkelere Libya'ya yönelik silah ambargosu ihlallerini durdurma çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler uzmanlarının Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'yi Libya'ya yönelik silah ambargosunu defalarca ihlal etmekle suçlamasının ardından, BM Güvenlik Konseyi tüm ülkelere Libya'ya yönelik silah ambargosunu uygulama ve çatışmanın dışında kalma çağrısı yaptı.

15 üyesi bulunan BM Güvenlik Konseyi oy birliğiyle kabul ettiği açıklamada, bütün ülkeleri "çatışmaya müdahale etmemeye ya da çatışmayı şiddetlendirecek adımlar atmamaya" çağırdı ve "paralı askerlerin (çatışmaya) daha fazla müdahil olması" konusunda endişelerini dile getirdi. Konsey, silah ambargosuna tamamen uyum çağrısında bulunsa da; diplomatlara göre, bildirilen yaptırım ihlallerine ilişkin herhangi bir adım mümkün görünmüyor.

Libya'ya yönelik yaptırımların uygulanmasını izleyen BM uzmanlarının geçen ay açıkladığı raporda Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'nin Libya'ya yönelik silah ambargosunu defalarca ihlal ettiği belirtilmişti. BM raporunda yabancı bir saldırı uçağı da "büyük olasılıkla" göçmen gözaltı merkezine yönelik ölümcül bir saldırıdan sorumlu tutulmuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri "Libya yaptırımları ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarına sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve yükümlülüklerini yerine getirdiğini" açıkladı. Libya, 2011 yılında lider Muammer Kaddafi'nin devrilmesinin ardından kaosa girdi. Libya'da doğu ve batıdaki gruplar arasında 2014'ten beri devam eden çatışmalarda binlerce insan öldürüldü.Haberin Orjinali İçin Tıklayın Libya'nın doğusundaki paralel yönetimi destekleyen Halife Hafter'ın gücü olan Libya Ulusal Ordusu (LNA)7 ay önce uluslararası alanda tanınan hükümete (GNA) ev sahipliği yapan batıdaki Trablus'a yönelik saldırı başlatmıştı.

Ancak savaş çıkmaza girdi. BM uzmanları Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni Haftar güçlerine askeri malzeme sağlamakla suçluyorlar ve daha sonra bu
durumun Libya'nın Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (GNA) Türkiye'den yardım istemesine neden olduğunu söylüyorlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)