BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM Sekreterinden 'katil robot' çağrısı----

BM Sekreterinden 'katil robot' çağrısı

BM Sekreterinden 'katil robot' çağrısı
13 Aralık 2021 - 17:03 www.finansgundem.com

Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ve yapay zekanın silahlanmada kullanılıyor olması dünya genelinde endişe yaratıyor.

Birleşmiş Milletler'in bugün Cenevre'de düzenlenen toplantısında müzakereciler, tamamen makine kontrollü ve yapay zeka ile yüz tanıma gibi teknolojilere dayanan ölümcül otonom silahların sınırları gündemiydi.

"İLERİYE YÖNELİK PLANLAR YAPILMALI"
Bugün Cenevre'de bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, otonom silahların kullanımıyla ilgili yeni kuralların getirilmesi gerektiğiyle ilgili çağrıda bulundu. Guterres, "İnceleme konferansını, belirli türdeki otonom silahların kullanımına kısıtlamalar getirebilmek için geleceğe yönelik planlar hakkında anlaşmaya davet ediyorum" dedi.

AKTİVİSTLER KARŞI ÇIKIYOR

Dünyanın genelinde robotikleşme hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Mart ayında ilk özerk insansız hava aracı saldırısı, bu durumun BM'ye taşınmasında etkili oldu. Uluslararası Af Örgütü ve sivil toplum grupları, ülkeleri uluslarası bir anlaşma müzekerelerine başlamaya çağırdı. İlerleye saatlerde örgütler müzekarecilere dilekçelerini sunacaklar. Aktivistler uzun zamandır sözde 'katil robotlara' karşı çıkarak Katil Robotları Durdurma Kampanyası yürütüyor.

Dünyanın en gerçekçi insansı robotu tanıtıldı

 

İnsansı robota yüzünü verene 200 bin dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)