BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBlinken, Quad toplantısı öncesinde gazetecilere konuştu----

Blinken, Quad toplantısı öncesinde gazetecilere konuştu

Blinken, Quad toplantısı öncesinde gazetecilere konuştu
11 Şubat 2022 - 13:10 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin ile çatışmanın "kaçınılmaz olmadığını" ancak ABD'nin Çin saldırganlığının tehdidi altında olan kurallara dayalı bir sistem için müttefikleriyle birlikte birbirini desteklemesi gerektiğini belirtti.

Blinken Avusturalya, Hindistan, Japonya ve ABD'den oluşan Quad (dörtlü) ittifakının dışişleri bakanlarıyla yapacağı görüşme öncesinde gazetecilere konuştu. Bir gazetecinin Hint-Pasifik'te Çin ile bir çatışmanın kaçınılmaz olup olmadığı sorusunu “Hiçbir şey kaçınılmaz değildir” şeklinde yanıtlayan Blinken ancak ABD'nin Çin saldırganlığının tehdidi altında olan kurallara dayalı bir sistem için müttefikleriyle birbirini desteklemesi gerektiğini söyledi.

Blinken, “Çin’in son yıllarda kendi içinde ve bölgede daha da agresif davrandığına dair endişeleri paylaştığımızı düşünüyorum” dedi. Bakan, Quad ittifakının “geleceğin neler getirebileceğine dair olumlu bir vizyon” ve “inşa etmek için muazzam zaman ve çaba harcadıkları kurallara dayalı sistemi savunma sözü” ile birleştiğini aktardı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’yi diğer ülkeleri Amerikan demokrasisinin standartlarını kabul etmeye zorlamak için Quad'ı kullanmakla itham etti.

Quad ülkeleri Avustralya'da buluşacak

Çin'den ABD'ye ticaret barışı çağrısı

Blinken Rusya'yı yine uyardı: Ağır bedel ödetiriz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)