BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBlackrock CEO'su: Bitcoin küçük bir piyasa----

Blackrock CEO'su: Bitcoin küçük bir piyasa

Blackrock CEO'su: Bitcoin küçük bir piyasa
28 Ocak 2021 - 18:22 www.finansgundem.com

BlackRock'ın Bitcoin vadeli işlemlere yatırım yapmaya hazırlanmasından yalnızca bir hafta sonra CEO Larry Fink, kriptoya ilişkin farklı mesajlar verdi.

Varlık yönetim şirketi BlackRock'ın Bitcoin vadeli işlemlere yatırım yapmaya hazırlanmasından yalnızca bir hafta sonra CEO Larry Fink, kriptoya ilişkin farklı mesajlar verdi.

Fink, çarşamba günü Bloomberg ile yaptığı röportaj sırasında Bitcoin'den (BTC) "oldukça küçük bir piyasadaki" yüksek dalgalanmaya sahip bir varlık olarak bahsetti. CEO, açıklamalarına varlık kategorisinin diğer varlık kategorilerine kıyasla çok küçük olduğu göz önüne alındığında basının Bitcoin'i ele alışından etkilendiğini söyleyerek devam etti.

BİR DEĞER SAKLAMA ARACI

“Bitcoin bir değer saklama aracı olabilir, fakat şu anda hala test edilmedi. Yüksek bir dalgalanması var, yüzde 5-6 değişiklik gösteriyor ve değişikliği küçük dolar yatırımları tetikliyor" diye belirten Fink, şöyle ekledi:

GELECEKTE ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

“Uzun vadeli güvenilirliği ise henüz kanıtlanmadı. Gelecekte bir tür dijital para birimi önemli rol oynayacak ve bu Bitcoin olabilir. O sırada gelişen başka bir şey de olabilir."

Varlık yönetim şirketindeki diğer yöneticiler ise daha olumlu yorumlar yaptılar. BlackRock CIO'su Rick Rieder, Kasım 2020'de "Bitcoin kalıcı olacak ve büyük ölçüde altının yerini alacak" diye açıkladı.

BlackRock, iş zekası şirketi MicroStrategy'deki hissesi yoluyla Bitcoin'e dolaylı yoldan yatırım yapıyor. MicroStrategy geçtiğimiz yaz BTC'ye 425 milyon dolarlık bir yatırım yaptı ve o zamandan beri birikimlerine binlerce BTC ekledi.

Diğer yandan BlackRock, kripto alanında daha doğrudan dahil olma yollarını keşfediyor olabilir. Şirket, geçtiğimiz hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na iki yeni fon için başvuruda bulundu. Fonların her ikisinin de tanıtım belgesinde Bitcoin türevlerinin yatırım planı kapsamında kullanılabileceği belirtildi.

BİST 100 endeksi günü yüzde 2 primli tamamladı

 

Boris Johnson mesai saatleri içerisinde uyuyor mu?

 

Hindistan Sağlık Bakanı: Salgın üzerinde kontrol sağlandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)