BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBKM'den temassız ödeme ile eğitime büyük destek----

BKM'den temassız ödeme ile eğitime büyük destek

BKM'den temassız ödeme ile eğitime büyük destek
18 Aralık 2015 - 13:37 www.finansgundem.com

Bankalarası Kart Merkezi BKM, D&R ve Herkese Kitap Vakfı 81 İlde 81 okula 81 kütüphane kurulmasına destek oluyor

“Basit yaşa, basit öde” sloganını benimseyen Bankalararası Kart Merkezi (BKM)’nin “nakitsiz ödemeler toplumu” hedefi doğrultusunda 2014’te başlattığı “Temassız Ödemeleri Yaygınlaştırma Programı” pek çok yeni projeyle devam ediyor. Bu amaç doğrultusunda Bankalararası Kart Merkezi (BKM), D&R ve Herkese Kitap Vakfı işbirliğiyle, ‘81 İlde 81 Kütüphane Projesi’ni hayata geçirdi. Tüm D&R mağazalarından 1 Mart tarihine kadar ‘temassız ödeme’ ile alışveriş yapan herkes, Türkiye’nin 81 ilinde ihtiyacı olan okullara kütüphane yapılmasına katkı sağlayabilecek. Böylece ödemeler temassız olurken, çocuklarımızın hayatına da faydası dokunacak.
Diğer yandan Türkiye ekonomisi ve işletmelerin verimliliği açısından “temassız” ödemeler pek çok katkı yapıyor. Ödeme işlemini kart sahipleri açısından basit ve hızlı bir tecrübe haline dönüştüren bu sistem, kasalardaki bekleme süresini azaltıyor. Proje, böylece hem tüketici tarafında hem de sosyal sorumluluk kapsamı içinde her iki fırsatı birden sunuyor.


Temassız ödemeler, 50 TL’nin altındaki alışverişlerde şifre girmeksizin, 50 TL üzeri alışverişlerde ise kart şifresi kullanılarak POS’a takmadan sadece yaklaştırarak gerçekleştiriliyor. Böylece ödeme işlemi nakit ödemeye göre çok daha kısa sürede tamamlanıyor. Kasada nakit ödemeler 26 saniyede yapılırken, temassız ödemeler sadece 9 saniyede tamamlanıyor. Bugün Türkiye’de toplam 57 milyon adede ulaşan kredi kartında neredeyse her dört karttan birinde temassız özelliği bulunuyor.

Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdür Dr. Soner Canko, konuya ilişkin şöyle konuştu:
 “Dünyada ödeme sistemlerinde artık yeni bir dönemdeyiz. Türkiye de bu trendleri ve teknolojileri yaratan öncü ülkelerden biri konumunda. BKM olarak, ülkemizdeki kart kullanımının artırılması ve dolayısıyla nakit dolaşımının azaltılarak ekonominin kayıt altına alınması misyonuyla 25 yıldır çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunu yaparken kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak, ödemelerini “basitleştirmek” önceliklerimiz. Temassız ödemeler bir yandan tüketiciye “hız” dolayısıyla zaman kazandırırken, üye işyerlerine de verimlilik anlamında önemli katkı sağlayan bir ödeme teknolojisi.  Temassız ödemelerin yaygınlaştırılması amacıyla D&R ile ortaklaşa başlattığımız ve Herkese Kitap Vakfı’nın desteği ile yürüttüğümüz ‘81 ilde 81 Kütüphane Projesi’ ödeme işlemlerini basit ve hızlı bir tecrübe haline dönüştürürken, yapılacak kütüphaneler ile de çocuklarımıza faydası dokunacak’’.


Temassız ödemelere dair ek bilgiler veren Canko, ‘’Temassız ödemeler, bugün 10 ödeme noktasından birinde geçerli. D&R Mağazalarında temassız ödemeler dönemini başlatarak, temassız ödeme noktalarının artmasında, temassız ödemelerin hızlılığının, kolaylığının anlatılmasında çok değerli bir adım atıyoruz. Bugün 10’da 1 olan oranı, gelecek yıl her 5 cihazdan birine taşımak istiyoruz. Bu sebeple herkesi temassız ödemelerin sunduğu basit ve hızlı ödeme deneyimini tecrübe etmeye davet ediyoruz"  dedi

D&R CEO’su Kürşat Demircioğlu konuyla ilgili şunları belirtti: 
‘’Yıllardır kültür-sanat ve eğitim alanındaki katkılarıyla öncü olmayı başarmış bir marka olarak; BKM ve Herkese Kitap Vakfı işbirliğiyle eğitime katkı sağlayacak yeni bir projeye daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. D&R olarak en önem verdiğimiz misyonumuz toplumumuzda kitap okumayı daha fazla sevdirme ve arttırma... Umuyorum ki çocukları kitaplarla buluşturan böyle girişimlerin sayısı her geçen gün artar ve kitabı, kütüphanesi olmayan okulumuz kalmaz.’’


Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver ise şöyle konuştu: 
"Türkiye kitap okumuyor. Gençlerimiz kitap okuma becerinde 35 ülke arasında 28 inci sırada sonlarda yer alıyor. Türkiye'nin düşünen, sorgulayan, yaratan, vizyon sahibi genç liderlere ihtiyacı var. Çocuklarımıza kitap okumayı sevdirmeliyiz." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)