BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBitkisel ilaçlar karaciğerde hasar bırakıyor mu?----

Bitkisel ilaçlar karaciğerde hasar bırakıyor mu?

Bitkisel ilaçlar karaciğerde hasar bırakıyor mu?
27 Temmuz 2021 - 15:24 www.finansgundem.com

Aşı kilolardan kurtulmak isteyenler çareyi bazen bitkilerde ya da bitkisel içerikli ilaçlarda arıyorlar. Araştırmalara göre bitkisel içerikli ilaçlar, bilinçsiz kullanıldığında karaciğerde, organ nakline bile sebep olabilecek hasarlara yol açabiliyor

Kilo vermek için bitkisel içerikli ilaç veya gıda takviyelerine başvuranlar risk altında. Avustralyalı bilim insanları karaciğere bağlı tedavi gören hastalar üzerinde inceleme yaptı.

Araştırmaya göre bu ilaçlar, bilinçsiz ve keyfi kullanıldığında karaciğerde büyük hasar bırakıyor. Kalp krizi, ritim bozukluğu,yüksek tansiyon, beyin kanaması ve psikolojik sorunlara yol açabiliyor.

Karaciğere zarar verebiliyor

Zayıflama amaçlı bitkisel ilaçlar karaciğerde toksik etki de bırakabiliyor. Hatta ileri evrede karaciğer nakline bile ihtiyaç duyuluyor.

Uzmanlar sağlıklı bir şekilde zayıflamanın, dengeli beslenme ve sporla sağlanabileceğine dikkati çekiyor. Bunun yanı sıra bol su içmenin de önemine vurgu yapılıyor.

Uzun ve sağlıklı yaşamın 8 kuralı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)