BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBitcoin’in mucidini oyuncak mı ele verdi----

Bitcoin’in mucidini oyuncak mı ele verdi

Bitcoin’in mucidini oyuncak mı ele verdi
08 Mart 2014 - 08:08 www.finansgundem.com

Sanal para Bitcoin’in mucidi olduğu iddia edilen fizikçi Satoshi Nakamoto bunu reddediyor

Amerikan Newsweek dergisinin ‘sanal para’ Bitcoin’in mucidi olduğunu iddia ettiği 64 yaşındaki Japon asıllı Amerikalı fizikçi Dorian Prentice Satoshi Nakamoto’ya oyuncak trenle ulaştığı ortaya çıktı.
Satoshi Nakamoto ise dün Bitcoin’le hiçbir alakası olmadığını öne sürdü. Piyasadaki büyüklüğü 8 milyar doları bulan Bitcoin, son dönemde skandallar ve intiharlarla gündeme geliyordu.
 Newsweek 2 aylık bir araştırma sonunda Bitcoin’in mucidinin Los Angeles’ta yaşayan emekli fizikçi Nakamoto olduğu iddiasını ortaya attı.
Samuray kökenli çıktı...
2009’da doğan Bitcoin’i Satoshi Nakamoto adlı kişi ya da kişilerin oluşturduğu biliniyordu ancak Satoshi Nakamoto adının takma isim olduğu sanılıyordu.
 Newsweek, Nakamoto’nun izini oyuncak tren meraklılarının takip ettiği bir internet forumunda buldu. Nakamoto, kendisiyle yazışmaya başlayan muhabire kimliğini bilmeden önceleri trenlere olan sevgisini anlattı. Gençlik yıllarından beri Japonya ve İngiltere’den oyuncak tren parçaları ısmarlayan Nakamoto, trenlerinin motor parçalarını ise kendisi yapıyor.

Kaçırılma korkusu sardı

Sonunda adresini bulan Newsweek muhabiri Leah McGrath Goodman kapısını çalınca polis çağıran Nakamoto, haberin yayınlanmasının ardından evini çok sayıda basın mensubu bulunca şaşkınlığını gizleyemedi. Sadece Associated Press ajansına konuşan Nakamoto, Newsweek’in özel hayatı hakkında yazdıklarının doğru olduğunu ancak Bitcoin’le ilgisi bulunmadığını öne sürdü. Nakamoto kökünün Samuraylara dayandığını, Japonya’dan 10 yaşında Kalifoniya’ya göç ettiklerini anlattı. İki ayrı eşinden 6 çocuğu bulunan Nakamoto’nun bir zamanlar savunma sanayii için gizli projelerde görev aldığı belirtiliyor. 
 Nakamoto’nun yakın çevresi kendisini aşırı zeki ve ruh hali değişken olarak tanımlıyor. Satoshi Nakamoto adına kayıtlı 1 milyon adet Bitcoin var. Bugüne dek hiç ellenmeyen bu sanal paranın değeri 665 milyon dolar. Yakın çevresi Nakamoto’nun para için veya Bitcoin kodlarını almak için kaçırılabileceğinden endişe ediyor.

MEĞER YANLIŞ ANLAŞILMIŞ!

Satoshi Nakamoto, Bitcoin ile ilgili olarak Newsweek muhabirine, “Artık o işle ilgilenmiyorum ve o konuyu konuşamam. Başka insanlara devredildi. Artık onlar bakıyor. Benim artık bir bağlantım yok” demişti. Kendisine bu sözleri hatırlatıldığında, o sözleri Bitcoin değil, ‘mühendislik hayatı’ hakkında söylediğini iddia etti. 
 Bu arada Daily Mail gazetesi, Bitcoin’in ABD’nin en gizli casusluk örgütü Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ile bağlantılı olduğu iddialarının bulunduğunu da yazdı.

‘Para yetiştiremedi’

Newsweek, Nakamoto’nun kardeşi Arthut Nakamoto ile de temasa geçti. Arthut Nakamoto, kardeşinin bir dönem gizli operasyonlarda çalıştığını belirterek, “Hayatının bir dönemi boş sayfa. Her şeyi inkar edecektir. Ona Bitcoin’i başlattığını hiçbir zaman kabul ettiremezsiniz” dedi. 
Nakamoto’nun akrabaları ise Bitcoin kodunu geçmişte yaşadığı finansal zorluklar ve İngiltere’den aldığı tren parçalarının pahalı olması dolayısıyla yazmış olabileceği yorumunu yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)