BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin yükselişe geçti----

Bitcoin yükselişe geçti

Bitcoin yükselişe geçti
09 Şubat 2024 - 12:29 www.finansgundem.com

Piyasalardaki olumlu hava ve yatırımcıların artan risk iştahı ile dün 45 bin dolar seviyesinde seyreden kripto para birimi Bitcoin, bugün de yükselişine devam ederek 47 bin doların üstüne çıktı

Lider kripto para birimi Bitcoin, piyasaların risk iştahındaki artış ve spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin sürmesiyle yükseliş eğilimini üst üste dördüncü işlem gününe taşıyarak 47 bin doların üstüne çıktı.

Ayrıca ABD'de şirketlerin açıkladığı yüksek kârlar sayesinde S&P 500 endeksi dünkü seansı rekor seviyede kapattı. Borsanın yükselmesi ve risk iştahının artması da kripto varlıkların değer kazanmasına katkıda bulundu.

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine mayıs ayında başlayacağına dair piyasa beklentisi risk iştahını artıran bir başka gelişme olurken nisan ayında olması beklenen Bitcoin halvingi de (yarılama) piyasada iyimser havanın devam etmesine neden oldu.

Bitcoin'deki yükselişle paralel olarak kripto para piyasasının toplam piyasa değeri 1,70 trilyon dolara yükseldi. Bitcoin'in piyasa değeri 906 milyar dolar, Ethereum'un piyasa değeri ise 294 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Lider kripto varlık Bitcoin, öğlen saatlerinde yüzde 4.83 artışla 47 bin 667dolardan işlem gördü. Ethereum, yüzde 2'lik artışla 2 bin 450 dolardan işlem gördü.

Solana yüzde 4 artışla 106 dolardan işlem görürken Ripple yüzde 1,6 artışla 0,52 dolardan, Cardano yüzde 3 artışla 0,54 dolardan alıcı buldu. Dogecoin yüzde 2 yükselişle 0,081 dolardan işlem gördü.

JPMorgan'dan Tether yorumu: Kripto için olumsuz

 

Invesco ve Galaxy Bitcoin ETF'nin gider kesintisi oranını düşürdü

 

Bitcoin ETF'lerin başarısı diğer ETF'lerin de önünü açacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)