BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBitcoin yatırımcıları çok zor durumda!----

Bitcoin yatırımcıları çok zor durumda!

Bitcoin yatırımcıları çok zor durumda!
15 Şubat 2018 - 09:12 www.finansgundem.com

Deni Gökçe, bugünkü köşesinde Bitcoin yatırımcılarının çok zor durumda olduğunu yazdı. İşte Gökçe'nin yazısı...

Finans uzmanı ve şöhretli iktisatçı Nouriel Roubini, şöyle bir beyanat vermiş: İnsanlık tarihindeki gelmiş geçmiş en büyük balon artık patlayacak duruma geldi!

2017’de piyasada hızla yükselmeye başlayan Bitcoin, Aralık 2017’nin ortasında 20 bin dolar değerine kadar bile gelmişti. 6 Şubat 2018’de ise borsanın düşüşünün etkisiye de Bitcoin 6000 dolar değerine kadar geri düşmüştü. Bitcoin değeri hızla düşen tek dijital para da değildi.

En zora düşmüş kurum ise Thether adlı bir dijital para çıkartan şirketti. Dijital Thether’in değeri 400 dolara kadar düşmüştü. Thether’in müşterilerine 2.2 milyar dolar kadar bir para ödemesi gerekiyor, nasıl ödeyecekler bilinmiyor.

Thether’in patronu aynı zamanda Bitfinex adlı bir diğer şirketin de patronuydu. ABD’deki regülatörler inceleme yapmaktaydılar ve de eğer şüpheler gerçekleşirse, dijital paralardan kaçış çok yüksek dozda olacak deniyor.

Geçen hafta Japonya’da Coincheck adlı bir dijital para şirketinin durumu incelenmeye alınmıştı. Şirket 530 milyon dolarlık bir gerçek paranın şirketten çalındığını söylüyordu. Bu rakam bugüne kadar gerçekleşen en büyük dijital para şirketi soygunuydu.

Arise Bank adlı bir Amerikan şirketinin yatırımcıları bir sahtekarlık yapmışlardı ve devlet de duruma el koymaya başlamıştı.

ABD’de müşterilerinden kripto paraları borç alıp, karşılığında aylık ödemeler yapan bir şirket olan BitConnect, ocak ayının ortasında sahte alış satış yaptığından kapatılmıştı. Halbuki şirket zirvede olduğu günlerde 2.5 milyar dolar değerinde görülüyordu.

Bank For International Settlements adlı uluslararası finanasal kurumun başkanı olan Agustin Carstens ise, “Bitcoin bir balon haline geldi ve de çevre etkisi de çok zarar verecek!” diyordu.

Çin’in kamusal otoriteleri kripto paraların hem domestik platformda hem de dış âlemde satılmasını yasaklamışlardı.

Amerika’da Commodities Futures Trading Commission ve de Securities and Exchange Commission adlı resmi kurumların başkanları, bu hafta senatoda sorgulandığında “Yatırımcıların muhakkak korunması gerekiyor!” demişlerdi.

Bankaların başı da şimdi belaya girecek gibi. Çünkü bu dijital işlemler için yüksek dozda ve garantisi olmayan krediler vermişler. Ama şimdi akıllanmış bulunuyorlar ve de mesela ABD’de Citigroup ve JPMorgan Chase ve de Britanya’da Lloyds bankaları, kredi kartlarıyla kripto para alınmasını yasaklamışlar.

Bakalım daha neler gündeme gelecek!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)