BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin 60 bin doları aştı----

Bitcoin 60 bin doları aştı

Bitcoin 60 bin doları aştı
28 Şubat 2024 - 12:17 www.finansgundem.com

Bitcoin hafta başından bu yana süren hızlı yükselişini sürdürerek Kasım 2021'den bu yana ilk kez 60.000 doların üzerini gördü

Bitcoin'de yükseliş bugün de devam etti. Dünyanın en büyük kripto parası öğleden sonra 60.000 doları gördü. Böylece dünyanın en büyük kripto parası Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin'de son 24 saatte yüzde 5'lik yükseliş yaşanırken, 1 haftalık yükselişi yüzde 17'yi buldu. 2024 yılında ise dolar bazında yatırımcısına yüzde 42 kazandırdı.

Fiyatın 60 bin doları aşmasını sağlayan harekette spot bitcoin borsa yatırım fonlarının dün kümülatif işlem hacimlerinde 3 milyar doların üzerinde bir artış kaydederek talebe katkıda bulunmaları rol oynadı.

Piyasa katılımcıları Nisan ayında beklenen bitcoin yarılanma olayını, yarılanma öncesi bir ralliye neden olan faktörlerden biri olarak da işaret ediyorlar.

Bitcoin neden yükseliyor?

Piyasalarda Nvidia liderliğinde teknoloji hisselerinin performansı ile risk iştahı arttı.

Bitcoin'deki yükselişte borsada işlem gören yatırım fonlarına (ETF) olan talep etkili oldu.

Bitcoin ETF'leri salı günü toplam 2 milyar dolarlık işlem gördü. BlackRock'un Bitcoin yatırım fonu art arda ikinci günde 1,3 milyar doların üzerinde günlük işlem hacmi kaydetti.

Bitcoin arzını azaltacak yarılanma (halving) süreci de kripto paraların yukarı yönlü hareketini destekledi. Yarılanmanın nisan ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Analistler, nisanda gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma (halving) süreci nedeniyle kripto paranın fiyatındaki yukarı yönlü ivmenin sürebileceğine işaret ediyor.

Bitcoin ETF'lerine 519 milyon dolarlık giriş

 

Bitcoin fiyatı 57 bin doların üzerini gördü

 

Bitcoin 50 bin doların üzerinde tutunacak mı?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Doğru luk28 Şubat 2024 13:31

    Kesin çökecek tamamen spekülatif yükseltip göçertecekler kitapsızlar kaçın kaçın bunlar sahtekar kurtarın kendinizi