BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBİST’te “CEO Event” gongu çaldı, hisseler % 7.71 yükselişle işleme açıldı----

BİST’te “CEO Event” gongu çaldı, hisseler % 7.71 yükselişle işleme açıldı

BİST’te “CEO Event” gongu çaldı, hisseler % 7.71 yükselişle işleme açıldı
31 Mayıs 2019 - 10:47 www.finansgundem.com

3 kat talep gelen paylar birkaç saat içinde kapışılınca halka arzı ilk gün tamamlanan “Büyük işlerin CEO’su”nun hisseleri “CEOEM.HE” koduyla işlem görmeye başladı. Hisseler açılışı % 7.71 yükselişle yaptı.

FINANSGUNDEM.COM

Bu sabah Borsa İstanbul İstinye Yerleşkesi’nde heyecan bambaşkaydı. Büyük bir katılımın gerçekleştiği törende gong, Sermaye Piyasalarına kattığı güvenle birlikte yeni bir hava getiren CEO Event Medya için çaldı.

Yılın ikinci halka arzı olarak 2019’a ve Mayıs ayına ‘yoğun talep’le damgasını vuran CEO Event hisseleri "CEOEM.HE" koduyla Borsa Anapazarı A Grubu’nda 5.17 TL’den işlem görmeye başladı. Halka arzda 4,80 TL’den yatırımcılarla buluşan hisse, güne yüzde 7.71 pirimle girdi.

23-24 Mayıs’ta Borsadan satış yöntemiyle gerçekleştirilen, ancak planlananın aksine iki gün yerine daha ilk gün birkaç saat içinde hisselerin kapışılması ve 6 milyon 800 bin adet hisseye 18 milyon 33 bin adet talebin gelmesi üzerine borsaya ‘yoğun ilgi”yle adım atan CEO Event Medya için Borsa İstanbul’da ‘gong töreni’ düzenlendi. Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcıları Dr. Enes Korkmaz Ergun, Mehmet Gönen ve Ali Ömürbek’in eşlik ettiği törende, CEO Event Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Olçok, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Olçok, Yılmaz Olçok, Şamil Olçok, Emir Olçok, CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Bülent Uygun ile Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç,  “Büyük işlerin CEO’su” için gongu birlikte çaldı. Törende CEO Event ailesi de yer aldı.

CEVAT OLÇOK: BORSAMIZ VE BİZİM İÇİN ÖZEL BİR GÜN

CEO Event Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Olçok, “Borsamız ve bizim için özel bir gün. Halka arzın birinci gününde 3 kat talep geldi. Bu uzun soluklu bir iş ve takım işi. Bu süreçte SPK, Borsa İstanbul, Gedik Yatırım ve Vizyon Grup’a teşekkür ediyorum. Bülent Uygun’a ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

ERHAN TOPAÇ:  SERMAYE PİYASALARINA İNANIYORUZ

CEO Event Medya’nın borsaya açılışında aracılık eden Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç da konuşmasında özetle şunları söyledi: “Dünya’da 2018 yılında halka arzların toplam büyüklüğü %6 artarak 205 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.
Türkiye’de ise yatırım şirketleri, 2018 yılında toplam 9 şirketin halka açılmasına aracılık ederek 5,4 milyar TL kaynak yaratmalarını sağlamıştır. Ancak bu halka arzların tamamı yılın ilk yarısında gerçekleşmiş olup yılın ikinci yarısında yeni ihraç olmamıştır. 2018 yılının ortasında ayrıca Aselsan ikincil halka arzı gerçekleşmiştir. 63 bin yatırımcıyla gerçekleşen başarılı halka arzda hasılat 3 milyar TL’ civarı olmuştur.
2019 yılına baktığımızda ise piyasalarda yaşanan dalgalanmalar  ve seçim süreci ile birlikte bu yılın  Mayıs ayına kadar arzların  gerçekleşmediği bir dönemi yaşadık. Bu ay yapılan 2 halka arz ile bu yıl için ümitlendik. Gedik Yatırım olarak seçim sonrası belirsizliğinin azalması ile başka şirketleri de halka açma çalışmalarını sürdürüyoruz.
Halka açılmalar ile hem bankacılık üzerindeki kaynak yoğunlaşması  riski azalacak ,optimal kredi sermaye piyasası dengesi sağlanacak  ve kayıt dışı ekonomi önlenecektir.
Borsada halka açılma ile Şirketlerimiz uzun vadeli ve az maliyetli kaynak sağlama, borçlarin azaltılması, yatırımların finanse edilmesi, işletme sermayesi  ve daha da önemlisi kurumsal yapının güçlenmesi ile itibar, şeffaflaşma bilinirlik  gibi çok önemli avantajlara  kavuşacaktır.
Bugün halka arzını gerçekleştirdiğimiz Ceo Event Medya A.Ş nin birinci talep toplama günü olan 23.05.2019 tarihinde 6.800.000 TL nominal tutarlı halka arza 2,65 katı talep gelmiştir. Talep toplamanın ikinci günü beklenmeden 23.05.2019 tarihi itibari ile halka arz tamamlanmış ve 4,80 TL'lik halka arz fiyatı üzerinden sağlanan kaynağın tamamı Şirketin kasasına girmiştir.(32.640.000 TL)
Borsa üzerinden gerçekleşen arzda 45 aracı kurumdan yatırımcılarının talep göndermesi ile yatırımcılara dağılımının sağlanması bizleri oldukça mutlu etmiştir.
Halka Arzda, , 970 yerli gerçek kişi yatırımcı, 14 yerli tüzel kişi yatırımcı, 1 yabancı bireysel kişi yatırımcı olmak üzere toplam 985 yatırımcı 6.800.000 TL nominal değerli payın alımını gerçekleştirmiştir.
Sözlerime son verirken Gedik Yatırım olarak sermaye piyasalarına inanıyoruz, sermaye piyasalarına ilişkin önerilen  radikal değişikliklerle önümüzdeki dönemde yatırımcı tabanını geliştirerek Şirketlerin kaynak kullanım maliyetlerini azaltacak ve sermaye piyasası araçlarını özendirecek kararları önemle bekliyoruz ve bu konuda her türlü işbirliği ve çalışmaya hazırız.
Ceo Event halka arzının arzdan pay alan yeni ortaklarına, şirkete ve   sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını dilerim.”

YÜZDE 33 İSKONTOLU HALKA ARZ

Finansal borcu sıfır olan ve kasasında 31 Aralık 2018 itibarıyla 24 milyon nakit bulunan şirket, halka arzdan 33 milyon lira gelir elde etti. Halka arz gelirinin tamamı şirketin kasasına girdi. Hisseleri yüzde 33 oranında iskontolu halka arz edilen CEO Event tarafından, bir ay boyunca da fiyat istikrarı sağlayıcı işlemler gerçekleştirilebilir.

TALEP TOPLAMADA 2. GÜN BEKLENMEDİ!

CEO Event Medya’nın borsaya açılışında aracılık eden Gedik Yatırım’dan yapılan açıklamada, “Ceo Event Medya Anonim Şirketi' nin birinci talep toplama günü olan 23.05.2019 tarihinde 6.800.000 TL nominal tutarlı halka arza 2,65 katı talep gelmiştir. Şirket'in de onayı ile talep toplamanın ikinci günü beklenmeden 23.05.2019 tarihi itibari ile halka arz müzayedesi tamamlanmış ve toplam 6.800.000 TL nominal değerli payların tamamının satışı 4,80 TL'lik halka arz fiyatı üzerinden tamamlanmıştır” denildi.

985 YATIRIMCININ TALEBİ KARŞILANDI

Halka arzda 1422 adet işlem gerçekleştirilirken, talebi karşılanan başvuru sayısının 985 olduğu açıklandı. Gedik Yatırım’ın yayınladığı sonuçlara göre 1 yabancı bireysel kişi yatırımcı, 970 yerli gerçek kişi yatırımcı, 14 yerli tüzel kişi yatırımcı olmak üzere toplam 985 yatırımcı 6.800.000 TL nominal değerli payın alımını gerçekleştirdi.

YENİ YATIRIMLAR VE ULUSLARARASI ORTAKLIKLAR

CEO Event halka arz sonrasında, kongre, spor, eğlence, markalı fuar başta olmak üzere kurumsal etkinlik gibi mevcut event alanlarını geliştirmeyi, ayrıca uluslararası girişimler yoluyla Türkiye’deki payını artırmayı ve dünya pazarlarına açılmayı ve marka değerini yükseltmeyi planlıyor. Şirket halka arz gelirini ağırlıklı olarak yeni yatırımlarda kullanarak organik ve inorganik büyümeyi hedefliyor.

CEO Event halka arz sonrası açık hava, medya, reklam, event şirketi ve fuarcılık şirketi yatırımlarının yanı sıra hali hazırda yürüttüğü event yönetimi hizmetlerini, uluslararası müşterilere de hizmet verecek şekilde genişletmeyi amaçlıyor. Bu amaçla farklı ülkelerde şube açmayı, temsilcilik vermeyi ve ortaklık yapmayı öngörüyor.

DÜNYA ÇAPINDA ORGANİZASYONLARA İMZA ATIYOR

Kongre, eğlence, spor, fuar, tasarım ve kurumsal etkinlik CEO Event’in uzmanlık alanları arasında yer alıyor.

Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi, Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı, WEC Dünya Enerji Kongresi, WTA Championships İstanbul Tenis Turnuvası, FIFA U-20 Dünya Kupası Açılış Töreni, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve İstanbul 2020 Olimpiyat Aday Şehir Tanıtım Etkinlikleri gibi uluslararası eventler, CEO’nun gerçekleştirdiği global ölçekli projelerin bazıları arasında yer alıyor. 

Halka arzda yoğun ilgi çeken CEO Event hisseleri BİST’te işlem görmeye başlıyor

CEO Event’in halka arzına yoğun talep

Büyük işlerin CEO’sunun borsadan satış yöntemiyle halka arzı bugün başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)