BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBİST'te 75 bin seviyeleri önemli----

BİST'te 75 bin seviyeleri önemli

BİST'te 75 bin seviyeleri önemli
01 Temmuz 2013 - 07:16 www.finansgundem.com

Yurtdışında ABD'den gelecek veriler, yurtiçinde ise Lice olayları BİST'i etkisi altına alabilir

FED Başkanı Bernanke’nin konuşmasından sonra dalgalı bir süreç izleyen Borsa İstanbul’da ise haftanın son günlerinde toparlanma yaşandı ve endeks haftayı günlük yüzde 0,80 artışla 76 bin 294 puandan kapamıştı.Uzmanlar ABD’deki gelişmelerinin etkisinin borsaya olacağını belirtmekle birlikte emtia cephesine göre daha sınırlı bir etkiden bahsediyor. Gedik Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Taner Özarslan yabancıların son bir haftada, endeks düşerken çok fazla satış yapmamış olmamaları nedeniyle yükselişlerin yaşandığını belirtti. Özarslan borsada 80 bin puanın üzerinde kalmasını beklemediklerini söylerken 75 bin seviyelerinin destek olabileceğini belirtti.
Özarslan  “ABD verilerinin özellikle parasal genişlemenin ne zaman yavaşlatılacağına yönelik ipucu verecek. Ancak bu veriler hisse senedi piyasalarının düşmesi için etken değil emtiaların düşmesi için etken olacak” dedi. Murat Salar ise borsada ABD faktörü kadar iç siyasi gelişmelerin de etkili olacağını belirtti. Salar “İçeride ilave negatiflik olacak faktör Güneydoğu’daki olayların iç siyasete yansıması olabilir. Hafta son günü borsada kapanış işlemleri ile suni bir yükseliş yaşamıştı. Hafta başında bunun bir miktar düzeltimini görebiliriz” diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)