BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBİST bölgenin lideri ----

BİST bölgenin lideri

BİST bölgenin lideri
10 Mayıs 2013 - 20:09 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, EBRD ile yapılan mutabakatta bölgesel güç olduklarını söyledi

Borsa İstanbul ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında bölgesel sermaye piyasalarını geliştirmek amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.
İşbirliği çerçevesinde düzenlenen törende, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Philip Bennett, mutabakat zaptına imza attı.
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul'un bölgesinin en fazla likiditeye sahip ve hızlı büyüme gösteren pazar olduğunu belirterek, bununla birlikte bölge borsaları ve sermaye piyasaları ile yakın ilişkilerini sürdürdüğünü söyledi.
Turhan, "Bölgedeki sermaye piyasalarının altyapısının gelişmesine katkıda bulunacak ve kendi bilgi birikimimizi ve tecrübelerimizi bu piyasalarla paylaşma fırsatı yaratacak bu mutabakat zaptını imzalamaktan büyük mutluluk duymaktayız" dedi.
"EBRD ile ortaklık yapmamız söz konusu olabilir"
Soruları cevaplayan Turhan, EBRD ile ortak yatırım imkanlarının hangi alanlarda oluşabileceğine ilişkin soruya, "Balkan bölgesindeki borsalarda yatırım yapmak istediğimizi, orada pay sahipliğimizi artırmak istediğimiz ifade etmiştim.
Bu konuda sonuçta EBRD ile ortaklık yapmamız söz konusu olabilecek. Bu tabi büyük bir imkan. Hem EBRD bölgede öteden beri özel sektöre yönelik faaliyetlerini yürüten uluslararası bir finansal kurum hem de iyi kurumsal yönetim ilkelerinin geliştirilmesi için bize çok önemli katkıları olabilir" şeklinde karşılık verdi.
EBRD Birinci Başkan Yardımcısı Philip Bennett ise bu mutabakat zaptının bölgedeki borsaları ve küçük ekonomilerdeki sermaye piyasalarının gelişiminin ve desteklenmesinin yollarını araştırmak için kendilerine fırsat sağlayan önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Bennett, daha derinleştirilmiş bir bölgesel entegrasyonun, sermaye piyasalarının gelişmesine bölgede daha fazla şeffaflık yaratılmasına ve bunun sonucu daha fazla yatırımcı ilgisinin çekilmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Borsa İstanbul ve EBRD'nin işbirliği , bölgedeki borsalar ve sermaye piyasaları altyapısına yönelik potansiyel ortak yatırım olanakları ile birlikte EBRD'nin yatırım yaptığı ülkelere teknik yardım sağlanması gibi alanları içeriyor.
İşbirliğinin özellikle Batı Balkanlar, Orta Asya ve Güney ve Doğu Akdeniz ülkelerini kapsaması planlanıyor. Bu girişimlerin, yerel ve bölgesel sermaye piyasalarının gelişimini güçlendirmekle, Borsa İstanbul'un rolünü Türkiye'nin ötesine taşıması ve İstanbul'un finansal bir merkez ve bölgesel bir iş ve yatırım merkezi olarak konumunu desteklemesi bekleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)