BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBIS: Merkez bankaları enflasyon ile mücadelede zaferin kıyısında----

BIS: Merkez bankaları enflasyon ile mücadelede zaferin kıyısında

BIS: Merkez bankaları enflasyon ile mücadelede zaferin kıyısında
04 Mart 2024 - 15:35 www.finansgundem.com

Uluslararası Ödemeler Bankası, merkez bankalarının küresel enflasyon artışını yeniden kontrol altına alma mücadelesinde zaferin eşiğinde olduğunu söyledi.

Dünyanın önde gelen para politikası yapıcılarının düzenli olarak kapalı kapılar ardında yaptığı toplantılar nedeniyle merkez bankacılarının merkez bankası olarak adlandırılan Uluslararası Ödemeler Bankası'nın (BIS) son üç aylık raporuna göre "ihtiyatlı iyimserlik" için neden var.

BIS'in Para ve Ekonomi Departmanı Başkanı Claudio Borio gazetecilere yaptığı açıklamada, "Merkez bankaları kararlı adımlar atarak enflasyonun yerleşik hale gelmesini engelledi. Aynı zamanda ekonomik faaliyet son derece dirençli oldu ve finansal sistem iyi dayandı." dedi.

BIS görünüm konusunda giderek daha umutlu olmaya başladı. Geçen yılın sonunda enflasyonu yenme konusunda kaydedilen ilerlemenin cesaret verici olduğunu söylemiş, ancak bu noktada merkez bankalarının tehlikeyi atlatmadığını vurgulamıştı.

Her zamanki gibi risklerin devam ettiğine dikkat çeken Borio, bu kez piyasaların faiz oranlarının yeniden düşmeye başlamasını beklediği zaman ile büyük merkez bankalarının sinyal verdiği zaman arasındaki "gün ışığının" nasıl önemli ölçüde daraldığına dikkat çekti.

Borio, "Finansal piyasaların merkez bankalarının görüşlerine yakınsaması, en azından bu kez merkez bankalarının riskleri daha iyi değerlendirdiğini gösteriyor" dedi.

DİSK-AR: Yoksulun gıda enflasyonu yüzde 111.7

 

Enflasyon şubatta yüzde 4.53 arttı

 

Almanya'da enflasyon geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)