BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBirleşme ve satın almalar hız kesmiyor----

Birleşme ve satın almalar hız kesmiyor

Birleşme ve satın almalar hız kesmiyor
05 Mayıs 2013 - 11:30 www.finansgundem.com

İlk çeyreğinde Türkiye’de toplam birleşme ve satın alma işlem sayısı 73,işlem hacmi ise yaklaşık 8 milyar ABD doları olarak gerçekleşti

Ernst & Young Kurumsal Finansman Bölümü’nün araştırmasına göre, 2013 yılının ilk çeyreğinde birleşme ve satın alma işlem sayısı 73, işlem hacmi ise yaklaşık 8 milyar ABD doları.2012 yılında gerçekleşen 30 milyar dolarlık rekor işlemin ardından yakalanan yükseliş trendi, 2013 yılının ilk çeyreğinde de hız kesmeden devam etti.
Ernst & Young’ın verilerine göre, 2013 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de toplam birleşme ve satın alma işlem sayısı 73,işlem hacmi ise yaklaşık 8 milyar ABD doları olarak gerçekleşti. 2012 ilk çeyreğine göre %40’lık bir artışla 2013 ilk çeyrekte de Türkiye, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam etti. Yılın ilk çeyreğinde dikkat çeken kamu kaynaklı işlemlerin başında EnerjiSA’nın kazandığı Toroslar EDAŞ ve Anadolu Yakası EDAŞ ve Torunlar Gıda’nın kazandığı Başkent Doğalgaz özelleştirme ihaleleri geliyor.Özel sektörde öne çıkan işlemlerin başında ise Yapı Kredi Sigorta’nın %93,95 hissesinin Allianz tarafından satın alınması ve Alternatif Bank’ın %70,84 hissesinin Commercial Bank of Qatar tarafından satın alınması geliyor. 2013 yılının ilk 3 ayında öne çıkan sektörler ise enerji, imalat, finansal hizmetler ve gayrimenkul.
2013 ilk çeyrekte gerçekleşen birleşme ve satın alma işlemlerini değerlendiren Ernst & Young Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı Müşfik Cantekinler, “Ernst & Young olarak, ‘Birleşme ve Satın Alma İşlemleri 2012 Raporu’muzda 2013 yılı için birleşme ve satın alma işlem hacmi beklentimizi yaklaşık 25 milyar ABD doları olarak açıklamıştık. Özelleştirme işlemleri ve bazı büyük ölçekli özel sektör işlemlerinin gerçekleştiği ilk çeyreği takiben yılın geri kalan kısmında da beklenen özelleştirme işlemleri ve özel sektör işlemlerinin gerçekleşmesi durumunda; 2013 yılı için toplam birleşme ve satın alma işlem hacminin beklentilerimiz paralelinde gerçekleşebileceğini söyleyebiliriz. 2012 yılında Türkiye’nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye yükselişinin ardından, uluslararası bir diğer derecelendirme kuruluşu tarafından da 2013 yılının Mart ayında yatırım yapılabilir seviyeye ulaşan not artışının da işlem hacmi tahminimizi destekleyen bir faktör olduğunu düşünüyoruz. Bunlara ek olarak, yılın ilk çeyreğinde düşük bir performans gösteren özel sermaye fonlarının gerçekleştirdiği işlemlerin de yılın geri kalan kısmında hızlanmasını bekliyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)