BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Birkaç güne olaylar yatışır'----

'Birkaç güne olaylar yatışır'

'Birkaç güne olaylar yatışır'
03 Haziran 2013 - 21:27 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan, Fas'ta konuştu ve Gezi Parkı olaylarına değindi

Fas'ta bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan Fas Başbakanı ile birlikte açıklamalarda bulundu. Erdoğan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün yaptığı açıklamayla ilgili olarak "Ben tabi sayın cumhurbaşkanımızın nasıl bir açıklama yaptığını bilmiyorum. Bu ifadenin önünde arkasında ne var bilmiyorum. Evet yine demokrasi sandıktan geçer diyorum." diye konuştu.Başbakan Erdoğan'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu gün yaptığı açıklamalar soruldu. Başbakan Erdoğan bu konuyla ilgili şunları söyledi;
"Demokrasi seçim midir değil midir? Demokratik parlamenter sistemlerde parlamento yolu seçimden geçer. Sandığın olmadığı bir sistem zaten demokratik değildir. Demokrasideki tavır halkın iradesinin tecellisidir. Sandıkta o irade tecelli eder. Ben tabi sayın cumhurbaşkanımızın nasıl bir açıklama yaptığını bilmiyorum. Bu ifadenin önünde arkasında ne var bilmiyorum. Evet yine demokrasi sandıktan geçer diyorum.
Sayın cumhurbaşkanımız ‘mesaj alınmıştır’ derken neyi kastetti ben bilemem. Ben de bu sabah basın mensuplarına sordum, ‘Siz hangi mesajı aldınız’ dedim, fakat basın mensupları arkadaşlar bana herhangi bir mesajı açıklayamadılar.
'12 AĞACIN 10 TANESİ SÖKÜLMÜŞ'
Eğer olay ağaç kesme olayı ise; ki başlama süreci öyle, bunu sizin de bilmeniz gerekiyor, hele hele El Cezire’nin bilmesi gerekiyor. 12 ağacın 10 tanesi sökülmüş başka bölgeye dikilmiştir. Artık teknoloji buna müsait. 2 tane ağacın kesilmesi sıkıntısı söz konusu olmuştur.
İstanbul’da benim belediye başkanlığım döneminde İstanbul görmediği ağaçlandırma kampanyalarını görmüştür. Otaban ve yol kenarlarına refüj kenarlarına fidan değil dikkat edin 10 yaş üzeri ağaçlar diktik. Başbakanlığım döneminde ise 2 milyarı fidan olmak üzere 2 milyar 800 milyon ağaçlandırma yaptık. Bu kadar hassasiyeti olan bir hükümetin Taksim Meydanı’nda bütün ağaçları kesmek gibi bir derdi olabilir mi?
Olay farklı. Olayı oradan başlatıp farklı yerlere çekmek istediler. Aklı selim vatandaşım bunları görüp gereken dersi verecektir. Başta ana muhalefet partisi ve aşırı uçlar bu işin arkasında. Benim halkımın kahir ekseriyetle bu durumu kabullenmesi mümkün değil.
GEZİ PARKI EYLEMLERİ
"Aklı selimin ortama hakim olduğu kanaatindeyim. Birkaç gün içerisinde gösterilerin sona ermiş olacağını tahmin ediyorum. "
SURİYE'DEKİ DURUM
"Cenevre sürecine gelince, ikinci Cenevre süreci diyebileceğimiz ABD ve Rusya öncülüğündeki bu süreç temenni ederiz ki bütün ilgili ülkelerin de katılımıyla Suriye’deki gelişmelere katkı sağlar. Burada muhalefetin iradesi çok önemlidir. Bunlar dışlanırsa bir çözüm olacağına inanmıyorum. Temenni ederim ki yeni Cenevre buluşması çok daha verimli neticelenir. "
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)