BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBin yıllık hayaller suya mı düşecek?----

Bin yıllık hayaller suya mı düşecek?

Bin yıllık hayaller suya mı düşecek?
24 Eylül 2013 - 14:25 www.finansgundem.com

BM'de yayımlanan son rapora göre, Arap ülkelerindeki karışıklıklar, Arap dünyasındaki kalkınma hedeflerine ulaşılmasını tehlikeye soktu

Binyıl Kalkınma Hedefleri (BKH) için belirlenen tarihe yaklaşık 820 gün kala BM Kalkınma Grubu (BMKG), Arap Birliği üye ülkleri ve BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonunun  (ESCWA) ortaklaşa yayımladıkları raporda, Arap ülkelerindeki karşıklıkların Arap dünyasında hedeflere ulaşılmasını tehlikeye soktuğunu ortaya koydu.
Binyıl Kalkınma Hedefleri yolunda gösterilen ilerlemelerin ortaya çıkarılması için BM Genel Kurulu tarafından yapılan periyodik günceleme yayımlandı. Raporda, 2010 yılından bu yana Arap dünyasının birçok hedefe ulaşılmasında bir aşama sağlamasına rağmen, daha sonra bu ilerlemenin yavaşladığı görülüyor. Bu yavaşlamada, Suriye'deki krizin yaygın etkisinin en büyük paya sahip olduğu kaydedildi.
Raporda ayrıca 100 binden fazla insanın hayatına, 4 milyondan falza Suriyelinin yerlerinden olmasına ve 2 milyonda fazlasının da başka bir ülkede sığınmacı duruma düşmesine neden olan Suriye'deki krizde, 1 milyon 200 bin evin harap olduğu ve okulların 5'te birinin de hahrip olup veya büyük hasar gördüğü kaydedildi. 22 milyonluk Suriyeli'nin en az 3 milyonunun krizi dolayısıyla yoksulluğa itildiği kaydedilen araştırmada, 2007'de sıfır seviyesindeki ülkedeki aşırı yoksulluk oranının yüzde 8 yükseldiği belirtildi.
BM Arap Ülkeleri Bölgesi Kalkınma Grubu Başkanı ve UNDP Arap Ülkeleri Bölge Direktörü Sima Bahous, raporun açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada ''Suriye'deki kriz, Arap bölgesinde kakınma için de bir krizdir. Kriz, ülkede daha trajik ve krokunç yaygınlıkta ölümcül ve yıkıcı. Bu da bölgenin ilerlemesini yavaşlatıyor'' diye konuştu.
2011'den beri Mısır, Tunus ve Yemen'deki ekonomik haraketliliğin yavaşladığı, Arap bölgesinde, 2010'dan bu yana, 5 milyondan fazla kişinin işinden olduğu belirtilen Bahous, "Barışın olmadığı yerde kalkınma, kalkınmanın olmadığı yerde ise barış olmaz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)