BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBin 100 yıllık el yazması İncil ele geçirildi----

Bin 100 yıllık el yazması İncil ele geçirildi

Bin 100 yıllık el yazması İncil ele geçirildi
11 Haziran 2023 - 11:25 www.finansgundem.com

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon düzenledikleri bir evde 500 bin dolar değerinde bin 100 yıllık İncil ele geçirdi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 3 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda, yasa dışı yollarla temin ettikleri tarihi eserlere alıcı arayışında olan 4 şüpheli yakalandı. Operasyonda, İbranice yazılı bin 100 yıllık olduğu değerlendirilen İncil ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; 4 kişinin, ellerinde bulunan İbranice yazılı İncili 500 bin dolar karşılığında satmak için müşteri aradıkları bilgisine ulaştı. Yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin Eyüpsultan’da yaşadığı tespit edildi.

Jandarma ekipleri, tarihi eseri satabilecekleri müşteri arayışında olan şüphelileri suçüstü yakalamak için yakın takibe aldı. Şüphelilerin tarihi eseri satmak için alıcılarla buluşacağının anlaşılması üzerine Eyüpsultan’da bulunan 3 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

28 SİKKE ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda, Roma ve Bizans dönemlerine ait 101 adet sikke ve 28 sayfadan oluşan deri ve papirüs kağıdına İbranice yazılmış bin 100 yıllık olduğu değerlendirilen İncil ele geçirildi.

Ele geçirilen 101 adet sikke İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’ne teslim edilirken, dini motifli İncil incelenmek üzere İstanbul Yazma Eserler Başkanlığına gönderildi.

Yakalanan K.A., M.K. ,R.K. ve D.B. isimli şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Erzincan'da 24 ayar saf altın kitap ele geçirildi

 

İnsan derisiyle kaplı 5 asırlık kitap... Sırrı çözülemedi

 

Dünyanın en eski İbranice İncil'i milyonlarca dolara satıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)