BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBilim insanlarından 'maske' uyarısı----

Bilim insanlarından 'maske' uyarısı

Bilim insanlarından 'maske' uyarısı
02 Nisan 2021 - 12:17 www.finansgundem.com

Kovid-19'dan korunmak için en önemli silahlardan maske ile ilgili korkutan bir açıklama geldi. Bilim insanları, bazı maskelerdeki kimyasal atık ve mikroplastiklere maruz kalmanın solunum sistemi ve akciğerlere zarar verebileceğini söyledi.

Pandemi gezegenimizin bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor. Virüse kaşı pek çok aşı geliştirilse de uzmanlar maske mesafe ve temizlik uyarılarını yineliyor. Salgın ile hayatlarımızın bir parçası haline gelen maskeler ile ilgili oldukça ürkütücü bir yeni gelişme yaşandı.

Hürriyet'in haberine göre; Hamburg Çevre Enstitüsü'de görev alan bilim insanları bazı maskelerde 'ölümcül' kimyasal izler tespit ettiklerini duyurdu. Ekip adına açıklamalarda bulunan Profesör Michael Braungart, bazı maskelerin belirlenen standartlarda olmadığını belirtti.

"TEHLİKELİ SONUÇLARA GEBE"

Söz konusu maddelerde 'ölümcül' kimyasal izlere rastlandığının altını çizen Braungart, bu durumun uzun vadede solunum sistemi ve akciğerlere zarar verebileceğine dikkat çekti.

Bu maskeler aracılığı ile ağzımızdan ve burnumuzdan soluduğumuz şey aslında son derece tehlikeli sonuçlara gebe diyen Prof. Dr Braungart, maskelerin tıbbi ekipmanlarda olduğu gibi belli güvenlik standartlarını sağlaması gerektiğini vurguladı.

İNSAN SAĞLIĞI İLE OYNUYORLAR

Ekip, standartların altında olan bu maskelerin yeni bir maske paketi açıldığında 'temiz' koku veren kimyasal olan formaldehit ve diğer kimyasalları içerdiği keşfetti.

Braungart, "Bu maskeler Formaldehit ve hatta anilin bulduk ve maskeden gelen hoş olmayan kimyasal kokuları kapatmak için bilinmeyen yapay kokuların uygulandığını tespi ettik" dedi.

'MAVİ MASKE' AÇIKLAMASI

Bilim insanı aynı açıklamasında mavi renkli maskelerin bir kısmında kobalt maddesi keşfettiklerini de sözlerine ekledi.

Ekip yaptığı araştırmada Formaldehit'in yanı sıra 'tehlikeli' olarak sınıflandırılan florokarbonların açık kanıtlarını da tespit etti.

Florokarbonlar insan sağlığı için son derece riskli olarak görülüyor ve bilim insanları son dönemde bu maddenin gereksiz kullanımının durdurulması için çağrıda bulunuyor.

Renkli ve desenli maskelerde ölümcül tehdit

 

Türkiye'de BioNTech aşısı yapılmaya başlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)