BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBilim insanları uyardı: Maskenizi bu şekilde takın----

Bilim insanları uyardı: Maskenizi bu şekilde takın

Bilim insanları uyardı: Maskenizi bu şekilde takın
28 Ocak 2021 - 11:30 www.finansgundem.com

ABD'de Virfinia Tech Üniversitesi'nden bilim insanları, korona virüse karşı en etkili silah olarak gösterilen maskenin takılış şekliyle ilgili araştırma yaptı.

ABD'nin önde gelen eğitim kurumlarından Virginia Tech Üniversitesi, korona virüse karşı etkili savunma mekanizması olan maskeyi nasıl kullanmak gerektiğiyle ilgili bir araştırma yaptı.

YÜZDE 90'A VARAN KORUMA SAĞLANABİLİR

Bilim insanları üç katmanlı bir şekilde yüzün kapatılması gerektiğini açıklayarak, “Cerrahi yüz maskesinin üzerine ekstra bir bez maske katmanı takılırsa bulaşıcı partiküllere karşı yüzde 90’a varan koruma sağlanabilir” ifadesini kullandı.

Özellikle ABD’nin önde gelen bilim insanlarından Dr. Anthony Fauci bu şekilde maske kullanırken, bu şekilde maske takmanın havadaki damlacıkların bulaşması riskini de ciddi ölçüde azalttığı kaydedildi.

ÇOK DAHA ETKİLİ MASKE KULLANDIĞINIZ ANLAMINA GELİR

Pazartesi günü NBC’nin TODAY isimli programına katılan Fauci, katmanlı maske takmanın öneminden bahsetmişti. Fauci, “Eğer fiziksel olarak bir katman daha eklerseniz, bu durum mantıken çok daha etkili bir maske kullandığınız anlamına gelir. Bu sebeple birçok insanın iki maske taktığını görüyor olabilirsiniz” dedi.

Aralıkta toplam 1181 projeye teşvik belgesi verildi

 

Opsiyon piyasası çılgınlığı Avrupa'ya sıçrıyor

 

En yaygın semptomlar açıklandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)