BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiBilim dünyası şaşkın! Suyun donma noktası değişti----

Bilim dünyası şaşkın! Suyun donma noktası değişti

Bilim dünyası şaşkın! Suyun donma noktası değişti
13 Aralık 2021 - 15:31 www.finansgundem.com

ABD'de yürütülen bir çalışma bilim dünyasında çığır açtı. Bilim insanları laboratuvar ortamında bir kar tanesinden bir milyon kat küçük olan damlacıklarda suyun donma derecesini 0°'den -44°'ye düşürmeyi başardı.

Teksas'da çalışma yürüten bilim insanları suyun 0°'den (yaklaşık -36,4 F°) -44°'ye (-47,2 F°) düşürmeyi başardılar. Uzmanlar bu çalışmayı bir kar tanesinden bir milyon kat daha küçük olan ve yalnızca iki nanometre çapındaki damlacıklarla yaptı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, "Birkaç nanometre nano damlacıklarının su-buz dönüşümü iklim değişikliği, bulutların mikrofiziği, hayvanların soğuk ortamlarda hayatta kalması ve geniş teknoloji yelpazesi için büyük önem arz ediyor" denildi.

Bilim dünyası şaşkın! Suyun donma noktası değişti

Ekibe göre suyun buza dönüşmesi dünyanın en büyük gizemlerinden biri ve bu nedenle de incelemek oldukça önemli.

Bu araştırma, hayvanların soğuk ortamlarda hayatta kalmasını ilgilendirdiği için oldukça büyük önem arz ediyor.

Bir hayvan hücresinin içinde kalan donmuş bir su damlası, hücrenin parçalanmasıne neden oluyor. Buz oluşumuna neden olan koşulları anlamlandırmak bunu önleyebilir.

Bilim dünyası şaşkın! Suyun donma noktası değişti

Bir hayvan hücresinin içinde kalan donmuş bir su damlası, hücrenin parçalanmasıne neden oluyor. Buz oluşumuna neden olan koşulları anlamlandırmak bunu önleyebilir.

Tepki çeken karar: Kamera ile Kovid-19 takibi!

 

Antalya'ya "sağanak ve kar" uyarısı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.13 Aralık 2021 22:28

    SOĞUK SUYUN YORGUNLUGU GIDERDİĞİ HASTALIGA SİFA VERDİGİNİ KURAN SAD SURESI 41,42,43 AYETLERİNİ OKUDUKTAN SONRA BEN DE YORGUN OLDUĞUM ZAMANLARDA 7/8 YIL ÖNCE UYGULAMAYA BASLAMIŞTIM SİMDİ ALIŞKANLIK HALINE GELDİ/DÖNÜŞTÜ ÇOK MEMNUNUM

  • Erol g.13 Aralık 2021 21:37

    MADEN SUYU DONDURULDUĞUNDA KAYNAK SUYUNA GÖRE DAHA GEÇ ERİYOR YAZ/KIŞ EVDEN DISARI ADIMIMI ATTIGİMDA YANIMDA BUZLU SU TAŞIRIM YÜRÜYÜŞÜM/KISA OLACAKSA MATARANIN YARISINA KADAR SADECE KAYNAK DONDURUR YARISINI DA SOĞUK SU İLAVE EDERİM 3/5 SAAT DISARDA OLACAKSAM KAYNAK/YARIM ŞİSE MADEN SULARINI KARIŞTIRDIKTAN SONRA YARIYA KADAR DONDURURUM DAHA DA UZUN SÜRECEKSE 200 ML MADEN SUYU /400 ML KAYNAK SUYU DONDURUR ÇANTAMDA TAŞIRIM HER YARIM SAATTE BIR BİR YUDUM İCERİM NE KADAR YÜRÜRSEM YÜRÜYEYİM 1/2 YUDUM BUZLU SU İÇINCE YORGUNLUGUM ANINDA GECER KORONA HASTALARI HER YARIM SAATTE BIR/İKİ YUDUM SOGUK SUDAN İÇİRİLİRSE YORGUNLUKLARI BELKI ONLARIN YORGUNLUK HİSSETMELERİ GECER DİLLERİNİ DİŞ MACUNU ILE FIRCALARLARSA TAD ALAMAMA BURUNLARINI ILIK SUYLA YIKARLAR ISE KOKU ALMA DUYULARI GERİ GELEBİLIR