BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBiden’ın yeni paketi açıklaması bekleniyor----

Biden’ın yeni paketi açıklaması bekleniyor

Biden’ın yeni paketi açıklaması bekleniyor
30 Mart 2021 - 08:01 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden'ın ulaştırma odaklı bir altyapı yatırım planını yarın açıklaması bekleniyor

United Steelworkers sendikasının başkanı ve ABD Başkanı Joe Biden'ın önemli müttefiklerinden Tom Conway, Biden'in Çarşamba günü Pittsburg'da yapacağı konuşmada ulaştırma sektörü odaklı bir altyapı yeniden inşa yatırım planı açıklayacağını söyledi.


SENDİKALAR DESTEKLİYOR


Conway, Başkan Biden'ın açıklayacağı planın Amerika’nın yollarını, köprülerini, su yollarını ve barajlarını gelecek 10 yılda yeniden inşa etmeye odaklanacağını vurguladı. Ulaştırma sektörü odaklı bu planın şirketlere neye yatırım yapmalarını bilmeleri güvenini vereceğini belirten Conway, işçi sendikalarının Biden'ın programına destek vereceğini ifade etti.
Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, salgınının etkileriyle mücadeleye yönelik 1.9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketinin ardından altyapı harcamalarını içeren plan destek paketinin 3 trilyon doları bulması bekleniyor.


ZENGİNDEN ALIP ALTYAPIYA HARCANACAK


Altyapıya yönelik harcama planının, yol, köprü, liman, elektrikli araç şarj istasyonları ve elektrik şebekesinin iyileştirilmesi gibi yatırımların yanı sıra temiz enerji ve 5G yatırımlarını da içereceği bildiriliyor.
Bu arada, altyapı destek paketinin önemli bir kısmının da varlıklı kişiler ve şirketlerden alınan vergilerin artırılmasıyla finanse edilmesi bekleniyor.

Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketi Senatoda

 

Guterres ABD'yi küresel sorunlara karşı liderlik yapmaya çağırdı

 

ABD salgında 'kötü son'a yakın

 

ABD'de 25 eyalette hastane alarmı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)