BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden'ın F-16 için İsveç şartına Meclis resti----

Biden'ın F-16 için İsveç şartına Meclis resti

Biden'ın F-16 için İsveç şartına Meclis resti
10 Eylül 2023 - 15:04 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı, ABD yönetiminin F-16 yaklaşımına tepki gösterdi. "İsveç de İsveç diyorlar. Bu yaklaşım bizi üzüyor" diyen Erdoğan kesin konuştu: Sizin Kongreniz varsa bizim de Meclisimiz var. Meclis onaylamadan İsveç'in NATO üyeliği olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki G20 zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. ABD'den F-16 tedariki konusunda bir soruyu yanıtlayan Erdoğan Biden yönetiminin tavrına tepki gösterdi. 

Erdoğan'ın F-16 konusundaki soruya verdiği yanıt şöyle:

"Biden ile ayaküstü de olsa görüştük. F-16 konusunda maalesef dostlar işi alıp götürüp İsveç de İsveç diyorlar. Bu yaklaşım bizi üzer. Vereceğim tek bir cevap var, her şeye kongre diyorsunuz. Benim de kongrem var. TBMM'den böyle bir karar geçmediği sürece ben bir şey diyemem. Tek başına karar verecek bir durumda değilim. Meclisimin vereceği kararı beklemek durumundayım. Üyelik kararını TBMM verecek."

"50 yıldır Avrupa Birliği bizi oyaladı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı görüşme ve AB üyeliği konusunda da şunları söyledi:

"Avrupa Birliği meselesini tabi ki görüştük. Charles Michel'in bu konuda tek başına karar verme yetkisi yok. AB ülkeleri bizi bu konuda 50 yıl oyalamıştır. Hala da oylamaya devam ediyor. Sonuç olarak Türkiye olarak biz yolumuza devam ederiz."

Erdoğan: 1 milyon ton tahılı yoksul ülkelere ulaştıracağız

 

G20 dönem başkanlığı Brezilya'ya geçti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)