BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden’dan Kongre’ye 'ulusal acil durum' mektubu----

Biden’dan Kongre’ye 'ulusal acil durum' mektubu

Biden’dan Kongre’ye 'ulusal acil durum' mektubu
04 Şubat 2023 - 01:45 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden'dan Afganistan'daki insani ve mali krizin "olağanüstü tehdit" oluşturmaya devam etmesi nedeniyle "ulusal acil durumun" devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Afganistan’daki insani kriz ve ekonomik çökme olasılığı üzerine, 11 Şubat 2022’de ABD’de ilan edilen “ulusal acil durumun” süresinin uzatılması için ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’ye mektup gönderdi.

Biden, Afganistan’da gıda güvenliği, su, hijyen, barınma, Kovid-19 dahil birçok alandaki temel insani ihtiyaçların derinleşmesi ve ülke ekonomisinin giderek kötüleşmesiyle çöküş potansiyelinin, ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikası için “alışılmadık ve olağanüstü” bir tehdit oluşturmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu kapsamda, ABD’de bulunan “Da Afganistan Bankası”na (DAB) ait belli mülklerin ABD’li mali kurumlar tarafından korunmasının da son derece önemli olduğunu vurgulayan Biden, bunun Afganistan halkının refahı için oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Biden, terör mağdurlarının temsilcileri dahil olmak üzere çeşitli tarafların DAB’ın mülklerine karşı yasal iddialarda bulunduklarını belirterek, bu mülke erişimin 14064 sayılı icra emri kapsamında engelleme getirildiğini aktardı.

Başkan Biden, bu nedenle 11 Şubat 2023’te aksi yönde karar alınmadığı sürece kendiliğinden feshedilecek olan ulusal acil durumun devam etmesi için bu bildirimi yaptığını kaydetti.

Dünya Bankası'ndan 'su' uyarısı

 

Türkiye'nin BM daimi temsilciliğinde görev değişikliği

 

Beyaz Saray: Çin'i alt edeceğiz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)