BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden Kongre'den 14 milyar dolarlık acil bütçe istedi----

Biden Kongre'den 14 milyar dolarlık acil bütçe istedi

Biden Kongre'den 14 milyar dolarlık acil bütçe istedi
22 Ekim 2023 - 18:08 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’den İsrail’e 14 milyar dolarlık acil destek verilmesini istedi

ABD Başkanı Joe Biden gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında Ukrayna ve İsrail’e destek için Kongre’den acil bütçe isteyeceğini duyurmuştu. O bütçenin detayları ortaya çıktı. Biden, Kongre'den İsrail’e 14 milyar dolarlık destek verilmesini istiyor.

ABD Başkanı Joe Biden ulusa sesleniş konuşmasında “Kongre’ye ABD’nin ulusal güvenlik ihtiyaçları için acil bir bütçe talebinde bulunacağım. İsrail ve Ukrayna da dahil olmak üzere önemli ortaklarımızı destekleyeceğiz. Bu Amerika’nın güvenliği için nesiller boyunca faydalı olacak” sözlerini sarf etmişti.

Biden, yeni Temsilciler Meclisi'nin başkanının hala seçilemediği ve Ukrayna’ya gönderilen yardımların tartışıldığı Kongre’ye taleplerinin detaylarını iletti.

ABD Başkanı Biden, Kongre’den 105 milyar dolarlık bir bütçe artışı talep etti. Bunun 61,4 milyar doları Ukrayna savaşı için ayrılırken, İsrail için 14,3 milyar dolarlık bir destek belirlendi. Gazze’de dahil olmak üzere insani krizlerde kullanılması için ise 9 milyar dolarlık bir fon ayrıldı.

Biden, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i de Beyaz Saray'da ağırladı.

Charles Michel, dünyanın Avrupa Birliği ve ABD arasındaki iş birliğine her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu belirterek “Bugün dünya korkunç büyüklükte zorluklarla karşı karşıya ve dünya her zamankinden daha çok olmak üzere. Bu zorlukların üstesinden gelmek için güçlü bir AB-ABD ittifakına ihtiyaç duyuyor” ifadelerini kullandı.

ABD-AB Zirvesinden İsrail'e destek

 

Biden, İsrail için 105 milyar dolar istedi

 

Biden'dan Ukrayna ve İsrail için milyarlarca dolarlık fon talebi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.23 Ekim 2023 23:00

    DOST BİLDİĞİMİZ ABD KONGRE ÜYELERİ SİYONİZM DESTEKÇİSİ SİYONİST BAŞKANLARININ BU MADDİ İSTEĞİNİ KABUL ETMEMELİDİR KABUL ESERLER İSE ABD KONGRE ÜYELERİ ARTIK DOSTUMUZ DEĞİLDİR