BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden: Filistinlilere şiddet kabul edilemez----

Biden: Filistinlilere şiddet kabul edilemez

Biden: Filistinlilere şiddet kabul edilemez
02 Şubat 2024 - 02:57 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Yahudi yerleşimcilere yaptırım öngören bir başkanlık kararnamesini imzaladı. Buna göre Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudiler yaptırımla karşılaşacak

ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım öngören bir başkanlık kararnamesini imzaladı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre ABD Başkanı Biden, Batı Şeria'da güvenliği zedeleyenlere yönelik hazırlanan başkanlık kararnamesine imza attı.

YAHUDİ YERLEŞİMCİLERE YAPTIRIM KARARI

Kararname ile işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı son dönemde şiddet uygulayan aşırılıkçı Yahudi yerleşimciler, ABD yönetiminin yaptırımlarına maruz kalacak.

Yaptırım listesine dahil edilenler Amerikan finans sistemi içinde işlem yapamayacak, bu ülkeye vize alamayacak, varsa ABD'deki varlıkları dondurulacak ve Amerikan vatandaşlarının bu kişilerle iş yapması yasaklanacak.

Biden, ilgili açıklamasında Batı Şeria'daki güvenliğin ve istikrarın bozulmaması için bu adımı attıklarını ve bölgedeki Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili arka plan toplantısı düzenleyen bir Beyaz Saray yetkilisi, söz konusu kararname kapsamında isimleri belirtilmeyen 4 kişinin şimdiden yaptırım listesine dahil edildiğini bildirdi.

YAPTIRIM UYGULANAN KİŞİLERİN LİSTESİ AÇIKLANDI

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Batı Şeria'da artan şiddet olaylarının kabul edilemez olduğu ve bu olaylara karışanların, yaptırıma maruz kalacağı bildirildi.

Açıklamaya göre isimleri David Chai Chasdai, Einan Tanjil, Shalom Zicherman ve Yinon Levi olarak açıklanan 4 aşırılıkçı Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da şiddet olaylarını başlatmak, Filistinli sivilleri hedef almak ve evlerini yakmak gibi suçlardan dolayı yaptırım listesine alındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında ABD'nin, İsrail hükümetiyle işgal altındaki Batı Şeria'daki aşırılıkçı Yahudi yerleşimci şiddeti hakkında "çok samimi" görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Miller, ABD'nin İsrail tarafına, Batı Şeria'daki yerleşimlerin genişlemesinin bölgedeki barış istikrarına zarar verdiğini ve bağımsız Filistin devletinin kuruluşunu tehdit ettiğini, ilettiğini söyledi.

İsrail'den aşırılıkçı Yahudi yerleşimci şiddeti konusunda harekete geçmesini istediklerini kaydeden Miller, ABD'nin bu konuda İsrail'le temas kurmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında en az 381 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail 118 günde 26 bin 900 Filistinliyi katletti

 

Katar ve Filistin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını görüştü

 

İsrail, 2 günde Han Yunus'da 350 Filistinliyi öldürdü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.03 Şubat 2024 22:30

    GAZZEDE CANLI/SAĞLIKLI KARNI TOK BİR FİLİSTİNLİ KALMADI SEN OLANLARI GÖRMEZ BİLMEZ TV KANALLARINDAN HİÇ İZLEMEMİŞ GİBİ SADECE 4 İSRAİLLİ YERLEŞİMCİYİ YAPTIRIM LİSTESİNE ALDIĞINIZI AÇIKLIYORSUN SEN İYİ BİR İNSAN DEĞİLSİN SANA KÖTÜ BAŞKANSIN/İNSANSIN DEMEK AZ GELİR