BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBiden, Fed başkanlığı için kararını verdi----

Biden, Fed başkanlığı için kararını verdi

Biden, Fed başkanlığı için kararını verdi
22 Kasım 2021 - 17:10 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Fed Başkanlığı için Jerome Powell'ı yeniden aday gösterecek. Adı başkan adayları arasında geçen Braniard ise başkan yardımcılığına aday olacak.

ABD Merkez Bankası Başkanlığı koltuğunda oturan Jerome Powell, dört yıl daha Fed'e başkanlık etmesi için Başkan Joe Biden tarafından aday gösterildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Powell, benzersiz bir zorlu bir dönemde istikrarlı liderlik gösterdi" denilirken, Brainard için de "Fed'de önemli liderlik rolü var" ifadeleri kullanıldı.

Kovid-19 pandemisi nedeniyle 1970'lerden bu yana en kapsamlı para politikası teşviklerinin duyurulduğu bir dönemde bankanın politikalarının başında bulunan Powell'ın yardımcı koltuğuna ise piyasalar tarafından Powell’dan daha güvercin olarak algılanan Lael Brainard aday gösterildi.

Geçtiğimiz günlerde Biden'ın Brainard ile bir görüşme yapması ABD basınında Brainard'ın da başkanlık koltuğuna aday gösterilebileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Geçmiş iş yaşamında özel sermaye şirketlerine avukatlık yapmış bir Cumhuriyetçi olan 68 yaşındaki Powell, Trump döneminde Fed başkanlığına gelmiş, ancak Trump’la bazı konularda ihtilaf yaşamıştı.

Öte yandan adaylığı Senato’da onaylanması gereken Powell’in hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat siyasetçiler tarafından desteklendiği biliniyor.

ABD'nin 2 yıllık tahvil faizi Powell'ın adaylığının açıklanmasından sonra Mart 2020'den beri en yüksek seviyesine çıktı. Ons altın 1.830 seviyesinden 1.820'nin altına sarktı. 

Biden, Fed adaylıkları ile ilgili TSİ 21.20'de açıklama yapacak.

Fed için karar vakti!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)