BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden: Düşük istihdamın nedeni Delta varyantı----

Biden: Düşük istihdamın nedeni Delta varyantı

Biden: Düşük istihdamın nedeni Delta varyantı
04 Eylül 2021 - 06:26 www.finansgundem.com

İstihdam artışının beklenti altına kalmasını değerlendiren ABD Başkanı Biden, "ABD ekonomisini düzeltmek için daha yapılacak çok iş var” dedi. “Delta varyantıyla mücadelede daha fazla ilerleme kaydetmemiz gerekiyor”

ABD Başkanı Joe Biden, Cuma günü beklenenden daha düşük gelen istihdam artışından KOVID-19 virüsünün artan Delta varyantını sorumlu tuttu ancak ekonominin “dayanıklı ve güçlü” olduğunu söyledi.

ABD Çalışma Bakanlığı Cuma günü, Temmuz ayında 1,053 milyonluk artışın yaşandığı tarım dışı istihdamın geçen ay 235 bin arttığını açıkladı. Ekonomistler söz konusu dönem için 728 bin yeni iş bekliyordu.

amerikaninsesi.com'un haberinde, ekonomik toparlanmada olunması gereken yerde olmadıklarına dikkati çeken Başkan Joe Biden, düşük istihdam rakamlarına değindiği konuşmasında, “ABD ekonomisini düzeltmek için daha yapılacak çok iş var” dedi. “Delta varyantıyla mücadelede daha fazla ilerleme kaydetmemiz gerekiyor” diyen Biden, bunun aşılanmamışların salgını olduğunu tekrarladı.

Haziran ayı ortasında yaklaşık 11 bin olan günlük vaka sayısının haftalık yaklaşık 150 bine çıkmasına neden olan mevcut enfeksiyon artışı, Ağustos ayı istihdam verilerine yansıdı, işe alımları ve daha geniş çaplı toparlanmayı yavaşlattı.

İstihdamda yaşanan 235 binlik artış hayal kırıklığı yaratırken, Temmuz'da yüzde 5,4 olan işsizlik oranı da yüzde 5,2'ye düştü.

“Gördüğümüz şey, dayanıklı ve güçlü ekonomik toparlanma. Biden planı işe yarıyor, sonuç alıyoruz” diyen ABD Başkanı, istihdam artışının devam ettiğini belirterek ülke ekonomisinin yılın ilk yarısında hızlı bir şekilde büyüdüğünü, ABD'nin, ekonomisi salgın öncesi döneme göre daha büyük olan tek gelişmiş ülke olduğunu ifade etti.

Salgınının ekonomik etkilerine karşı hayata geçirilen kurtarma planı ve aşılama gibi eylemlerin Delta varyantı karşısında bile ekonominin büyümesini ve istihdam artışını mümkün kıldığını aktaran Biden, “Şüphesiz ki bugünkü istihdam raporunun güçlü olmamasının nedeni Delta varyantı “ değerlendirmesinde bulundu.

Biden gelecek hafta Delta varyantıyla mücadelede atılacak bir sonraki adımı açıklayacağını söyledi. 

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin altında kaldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)