BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBezos ve DiCaprio'dan 200 milyon dolarlık ortak yatırım----

Bezos ve DiCaprio'dan 200 milyon dolarlık ortak yatırım

Bezos ve DiCaprio'dan 200 milyon dolarlık ortak yatırım
01 Temmuz 2023 - 14:10 www.finansgundem.com

Ünlü milyarder Jeff Bezos ve Leonardo DiCaprio bir araya gelerek, 200 milyon dolarlık çevre yatırımı yaptı.

Çevre hareketlerine verdiği milyonlarca dolarlık destekle adından söz ettiren Oscar'lı aktör Leonardo DiCaprio ve Amazon'un kurucusu milyarder Jeff Bezos güçlerini birleştirerek "Gezegenimizi Koruma" hareketinin birer parçası olarak çevre yatırımı gerçekleştirdi.

DiCaprio ile Bezos, "Brezilya'nın korunan alanlarının ve yerli bölgelerinin genişletilmesini ve yönetimini destekleyecek" mücadeleye 200 milyon dolar verdi.

Variety'nin haberine göre yatırılan para, Brezilya'ya yardım etmek ve Amazon'daki ormansızlaşmaya karşı mücadeleye yardımcı olmak için kullanılacak.

NTV'den Melike Tümer'in haberine göre, DiCaprio'nun kâr amacı gütmeyen kuruluşu Re:wild ve Bezos'un Bezos Earth Fund kuruluşuna ek olarak, yeni kuruluş ayrıca Brezilya Çevre Bakanı, Yerli Halklar Bakanı ve dokuz Amazon eyaletiyle birlikte çalışıyor.

DiCaprio, yaptığı açıklamada, "Brezilya'nın gezegendeki vahşi yaşam için en önemli yerlerden biri olan Amazon'u korumaya yönelik iddialı hedeflerinden ilham alıyoruz ve Gezegenimizi Koruma mücadelesi aracılığıyla bu çabaları destekleyebildiğimiz için çok heyecanlıyız" dedi.

DiCaprio ve Bezos'un katıldığı Gezegenimizi Koruma hareketinin amacı, sıfır ormansızlaşma sözü vererek Amazon yağmur ormanlarının daha fazla yok edilmesini önlemek. Bu, Amazon'daki 145 milyon dönümlük kamu arazisinin korunmasını, mevcut korunan alanların yönetiminin iyileştirilmesini ve yerli toplulukların haklarının korunmasını içeriyor.

Jeff Bezos, evleniyor

 

Jeff Bezos servetinin çoğunu hayır işlerine harcamayı düşünüyor

 

Ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio davada tanıklık yaptı

 

Leonardo DiCaprio evini 4,9 milyon dolara satıyor

 

Leonardo DiCaprio'dan heyecan yaratan 'Türkiye' paylaşımı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)