BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeyrut saldırısını IŞİD üstlendi----

Beyrut saldırısını IŞİD üstlendi

Beyrut saldırısını IŞİD üstlendi
12 Kasım 2015 - 22:36 www.finansgundem.com

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen 2 ayrı patlamada en az 41 kişinin öldüğü 200'ün üzerinde de yaralının olduğu belirtildi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta akşam saatlerinde düzenlenen 2 intihar saldırısında ölü sayısının 41′e yükseldiği, 200′ün üzerinde de yaralının olduğu bildirildi. Olayı ise terör örgütü IŞİD üstlendi.

Liderliğini İran yanlısı Hasan Nasrallah’ın yaptığı Hizbullah’ın kalesi konumundaki Burc El Baracneh bölgesinin Hüseyniye Mahallesi’nde bir dakika arayla iki intihar saldırısı gerçekleştirildi. Lübnan Sağlık Bakanı Vail Ebu Faur, patlamanın olduğu ilk anda 27 olarak açıklanan ölü sayısının 41′e yükseldiğini, 200′ün üzerinde de yaralı olduğunu açıkladı. Bakan Faur, intihar eylemini gerçekleştiren iki teröristin de ölüler arasında bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan, intihar eylemini, IŞİD terörü örgütü yayınladığı bir yazı ile üstlendiğini duyurdu. IŞİD, intihar saldırısını gerçekleştirenin ise bir kişi olduğunu açıkladı. Bakanlık ise teröristlerin iki kişi olduğunu belirtmişti. IŞİD, Hizbullah’ın Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esed rejimine verdiği desteği de hatırlatarak bu eylemi bir misilleme olarak gerçekleştirdiğini belirtti.

Beyrut yönetimi, yarın için resmi yas günü ilan ederek bölgede sıkı güvenlik önlemi aldığını duyurdu. Asker, polis ve istihbarat görevlilerine ülke çapında güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkarması için yetki verildiği aktarıldı. Lübnan 15 Ağustos 2013′te de 27 kişinin öldüğü bir saldırıya maruz kalmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)