BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray’da yapay zeka zirvesi ----

Beyaz Saray’da yapay zeka zirvesi

Beyaz Saray’da yapay zeka zirvesi
05 Mayıs 2023 - 16:31 www.finansgundem.com

Yapay zekanın güvenli kullanımını sağlamak için Beyaz Saray'da toplantı düzenlendi. ABD Başkan yardımcısı Kamala Harris, teknoloji devleri ile bir aradaydı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Kamala Harris, dün Beyaz Saray’da teknoloji şirketlerinin genel müdürleriyle bir araya gelerek ‘yapay zekanın riskleri’ hakkında toplantı yaptı.

Başkan Yardımcısı Harris’in ev sahipliğinde dün düzenlenen toplantıya Google, Microsoft, OpenAI ve Anthropic gibi teknoloji devi şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katıldığı ve Başkan Joe Biden’ın ise ayaküstü uğrayarak konuklarla selamlaştığı belirtildi. Kamala Harris adına Beyaz Saray’dan toplantı sonrasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“AI (yapay zeka), insanların yaşamlarını iyileştirme ve toplumun en büyük zorluklarından bazılarının üstesinden gelme potansiyeline sahip, günümüzün en güçlü teknolojilerinden biridir. Aynı zamanda yapay zeka, emniyet ve güvenliğe yönelik tehditleri büyük ölçüde artırma, sivil hakları ve mahremiyeti ihlal etme ve halkın demokrasiye olan güvenini ve inancını aşındırma potansiyeline sahiptir.

Amerika Birleşik Devletleri Senatörü, İstihbarat ve Yargı Komiteleri üyesi olarak, 2016 seçimlerinde Rusya'nın müdahalesini araştırdık ve devlet aktörlerinin teknolojiyi, demokrasiyi baltalamak için kullanacağına dair deneysel (ampirik) kanıtlar ürettik. Bu çalışma sayesinde, yapay zekanın getirdiği zorluklar da dahil olmak üzere teknolojideki ilerlemelerin karmaşık olduğu aşikardı.”

Yapay zekada yeni eşik: Düşünceleri metne dönüştürebiliyor!

 

Yapay zeka gerçekten tehlikeli mi?

 

ABD'den, yapay zeka suistimaline karşı sıkı önlem planı

 



ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)