BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray’da koltuk oyunları: Biden Harris'i tasfiye edecek----

Beyaz Saray’da koltuk oyunları: Biden Harris'i tasfiye edecek

Beyaz Saray’da koltuk oyunları: Biden Harris'i tasfiye edecek
22 Kasım 2021 - 13:53 www.finansgundem.com

Washington Post, Beyaz Saray’daki krizi gündeme taşıdı. Biden, ikinci dönem Kamala Harris’i aday göstermekten vazgeçti, başkanlık yarışına kendi girecek.

2024’teki ABD başkanlık seçimlerinde kendisi yerine Kamala Harris’i aday göstereceği konuşulan Joe Biden, iddialara göre fikrini değiştirdi. Son dönemde Harris ile arasının açıldığı ifade edilen Biden’ın ikinci dönem için de aday olacağı belirtildi. Amerikan medyasında, Harris’in Beyaz Saray’da da işlevsiz olduğu ve saf dışı edildiği kaydedildi.

Washington Post’a konuşan Biden’ın yakın dostlarından eski Demokratik Parti Senatörü Chris Dodd, “Duyduğum tek şey, 2024 için adaylık niyeti olduğu ve bundan mutluyum” ifadelerini kullandı. Gazete, Biden’ın, kısıtlı bir grubun katıldığı çevrim içi bağış etkinliğinde “yeniden aday olma planını” açıkladığını yazdı.

Amerikan merkez medyası, geçen hafta yayınladığı haberlerde, Başkan Yardımcısı Harris’in “işlevsiz” konumda olduğunu öne sürmüştü. CNN’in ismi belirtilmeyen yetkililere dayandırdığı haberinde, Harris’in Biden tarafından “saf dışı” bırakıldığı belirtildi. İddialar Harris tarafından yalanlanırken, Başkan Yardımcısı’nın iletişim direktörü de istifa kararı almıştı. Ayrıca Harris’in anketlerde yüzde 28 onay oranıyla dip yaptığı kaydedildi. 3 Kasım 2020 seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’a karşı mücadele eden Demokrat Biden’ın Kamala Harris’i Başkan Yardımcısı adayı olarak seçmesinde siyahi, Latin Amerikalı ve kadın seçmenlerin oylarını alma amacının rol oynadığı kaydediliyordu.

Biden'ın yetkileri Harris'e geçiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)