BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBeyaz eşya satışları patladı!----

Beyaz eşya satışları patladı!

Beyaz eşya satışları patladı!
21 Ağustos 2013 - 18:03 www.finansgundem.com

Beyaz eşya satışları Temmuz ayında talep patlaması yaşadı...

Beyaz eşya satışları Temmuz'da talepte iyileşme ve düşük baz etkisiyle yıllık bazda yaklaşık yüzde 21 yükselirken; ihracat ise yüzde 3 artış kaydetti.
Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'nin (TÜRKBESD) açıkladığı verileregöre, Temmuz ayında beyaz eşya satışları yaklaşık yüzde 21 artışla 677,167 adet olurken; ihracat ise yüzde 3 civarı artışla 1.42 milyon adet olarak gerçekleşti.Buna göre Ocak-Temmuz döneminde iç satışlar yüzde 6.5 artışla 3.88 milyon adet, ihracat ise yüzde 1.2 artışla 8.92 milyon adet oldu.
Beyaz eşya ithalatı ise Temmuz'da yüzde 51 artışla 130,321 adedeyükselirken; Ocak-Temmuz döneminde de yüzde 43 artışla 743,452 adede ulaştı.
Ata Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, Temmuz ayında beyaz eşya içsatışlarının düşük baz etkisi ve talepte iyileşme ile güçlü yükseliş kaydettiği belirtilirken; ihracattaki iyileşmenin ise düşük kaldığına dikkat çekildi.
Ata Yatırım'ın notunda, Temmuz ayı sonuçlarının ardından iç pazar için yüzde3, ihracat için ise yüzde 6 olan beklentinin korunduğunu; ancak her iki taraftada iyileşmenin sürebileceği beklentisi bulunduğu ifade edildi. İş Yatırım'dan yapılan değerlendirmede de, Ramazan ayına rağmen Temmuz'da içsatışlardaki güçlü yükselişe işaret edilirken; iç satışlar için yıllık yüzde 5,ihracat için ise yüzde 6'lık büyüme beklentisi korundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)