BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBernanke'nin istediği olacak----

Bernanke'nin istediği olacak

Bernanke'nin istediği olacak
09 Aralık 2013 - 11:29 www.finansgundem.com

Bloomberg'in düzenlediği son ankete göre, Fed'in varlık alımlarını Aralık ayında azaltma ihtimali güçlendi

Fed'in varlık alımlarını (QE) Aralık ayında azaltmaya başlayacağını tahmin eden ekonomistlerin oranı, ABD'de tarım dışı istihdamın neredeyse bir yıldır ilk kez iki ay üst üste 200,000'in üzerinde artış göstermesinin ardından iki kat arttı.
Bloomberg'in 6 Aralık'ta düzenlediği ankete katılan ekonomistlerin yüzde 34'ü, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 17-18 Aralık'taki toplantıda aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını muhtemelen azaltmaya başlayacağını düşünüyor. Bu oran, 8 Kasım'da düzenlenen ankette yüzde 17 seviyesindeydi. Kasım ayında, katılımcıların yüzde 53'ü varlık alımlarının Mart ayında azaltmaya başlayacağı tahmininde bulunmuştu. Bu oran, 6 Aralık'ta düzenlenen ankete katılan 35 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, yüzde 40'a düştü.
ABD'de Cuma günü açıklanan Kasım ayı işsizlik oranı verisi yüzde 7 ile beş yılın en düşük seviyesine inerken, Ekim ayında revize rakam ile 200,000 artan tarım dışı istihdam Kasım ayında 203,000'lik bir artış gerçekleştirdi. Bloomberg'in anketine katılan 89 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, tarım dışı istihdamın Kasım ayında 185,000 artması bekleniyordu.
Asheville, North Carolina'da Parsec Financial Management Inc. başekonomisti ve Fed'in eski ekonomistlerindenJames Smith, "Bariz bir şekilde, ekonomi FOMC'nin beklediğinden daha iyi bir performans gösteriyor ve varlık alımlarını azaltmaya başlamamak için hiçbir sebep yok," dedi ve Fed'in varlık alımlarını Aralık ayında aylık 65 milyar dolara düşüreceği tahmininde bulundu.
Son üç ayın en hızlı artışını gösteren istihdam verisi, şirketlerin talebin artacağına ilişkin daha fazla güveni olduğunu işaret ediyor. Bunun yanında, Kasım ayında ücretlerde ve çalışma saatlerindeki artış, tatil alışverişi dönemi boyunca, Amerikalılara daha fazla harcama yapması için imkan tanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)