BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBernanke karşıtları artıyor----

Bernanke karşıtları artıyor

Bernanke karşıtları artıyor
30 Haziran 2013 - 13:03 www.finansgundem.com

Fed San Francisco Başkanı Williams, tahvil alımlarını azaltmak için henüz çok erken olduğunu belirtti

Federal Reserve San Francisco Başkanı John Williams, düşük enflasyon ve bütçe kesintilerinin ekonomiye yönelik riskleri konusunda uyarılarda bulunarak Fed'in tahvil alımlarını azaltması için "çok erken" olduğunu belirtti. Williams şu ana kadar hiçbir politika kararında aksi yönde görüş belirtmemişti.
California'da dün yaptığı konuşmada Williams "Devam eden mali daralmaya rağmen ekonominin ivmesini devam ettirebileceği konusunda emin olmamız lazım. Aynı zamanda biraz daha bekleyip enflasyonun hedefin altında gelmeye devam etmediğini görmek akıllıca olur" ifadelerini kullandı.
Tahviller ve hisseler Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin 19 Haziran'da yaptığı konuşmada varlık alımlarının bu yılın sonuna doğru azaltılabileceğini açıklamasıyla geriledi.
Williams, "Programımızdaki herhangi bir uyarlama açıklanacak yeni ekonomik verilere bağlı olacak. Varlık alımlarımızı azaltmak veya sonlandırmak kesinlikle Fed'in para politikasını darlaştıracağı anlamına gelmiyor" dedi.
Standard & Poor's 500 Endeksi 18 Haziran'dan bu yana yüzde 2.8 gerilerken, 10 yıllık tahvil faizi Cuma günü yüzde 2.49 oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)