BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBernanke açıkladı! Faizler düşük kalacak----

Bernanke açıkladı! Faizler düşük kalacak

Bernanke açıkladı! Faizler düşük kalacak
20 Kasım 2013 - 06:58 www.finansgundem.com

Fed başkanı Bernanke, faizlerin muhtemelen varlık alımları sonlandırılıncaya kadar düşük kalacağını söyledi

ABD’de istihdam piyasasının, Fed'in olmasını istediği yerden uzak olduğunu söyleyen Amerikan merkez bankası başkanı Ben S. Bernanke, tahvil alımlarının azaltılmasının istihdam ve enflasyona bağlı olduğunu vurgulayarak, istihdamda ilerleme kaydedildikçe, tahvil alımının yavaşlayabileceğini savundu.

Fed Başkanı Bernanke, bankanın tahvil alım programından çıkılmasından sonra da muhtemelen faizin sıfıra yakın olacağını söyledi ve ekonomiye destek için daha çok düşük faiz konusunda sözlü yönlendirmeye tercih edebileceğinin sinyalini de verdi. Bernanke, bu sözlü yönlendirmeye geçiş konusunda ise herhangi bir zamanlamadan söz etmedi.

Para politikasının normal ayarlarına dönmesi için biraz daha zaman olduğunu dile getiren Bernanke, ABD'de işsizliğin yüzde 6,5'in altına düşse bile politika faizinin öngörülebilir zamanda sıfıra yakın kalmaya devam edeceğini belirtti.

Bernanke, istihdam piyasasındaki son gelişmelerin "biraz moral bozucu" olduğunu, ancak tahvil alım programı süresince işsizlik oranının yüzde 0.8 gerilediğini ve işgücü piyasasına 2.6 milyon bordrolu iş katılımı olduğunu dile getirdi.

Fed Başkanı, desteğin gerektiği sürece verileceğinin altını çizdi ve halefi olmaya aday olan Yellen'ın Kongre’deki ifadelerine de destek çıktı.

Politika yapıcılar, 4 yıldır süren ekonomik büyüme için tehdit arz edebilecek faiz artışlarına neden olmadan varlık alımlarının hızının azaltımını tartışıyor. Merkez bankacılar yatırımcıları,  aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarının azaltılmasının, Faiz artırımının da çok yakında olacağı anlamına gelmeyeceğine ikna etmeye çalışıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)