BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBernanke ABD borsalarını zıplattı----

Bernanke ABD borsalarını zıplattı

Bernanke ABD borsalarını zıplattı
18 Temmuz 2013 - 06:46 www.finansgundem.com

ABD hisseleri, Bernanke'nin bugün yaptığı açıklamalar sonrasında dün yaşanan düşüşün ardından tekrar yükselişe geçti

ABD hisseleri, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin tahvil alım hızının planlanmış bir durum olmadığını belirtmesiyle, sekiz günlük rallinin ardından dün yaşadığı gerileme sonrasında, bugün tekrar yükseldi.
Bank of America Corp. ve Bank of New York Mellon Corp., ikinci çeyrek gelirlerinin artmasıyla yüzde 2.1'in üzerinde artış yaşadılar. Yahoo! Inc., gelirlerin analist beklentilerini aşmasıyla yüzde 9.9 değer kazandı. American Express Co., analistlerin Avrupa Birliği'nin işlem ücretlerini tavan seviyelere çıkarabileceği ihtimalinin kârları kısabileceğini düşünmesiyle yüzde 1.7 değer kaybetti.
Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.3 artarak New York saati ile 14:31'de 1,680.97 puan oldu. Endeks dün, tüm zamanların zirve rekorundan düşüş yaşayarak Ocak ayından bu yana en uzun kazanç periyodunu sonlandırmıştı. Dow Jones endeksi ise 6.1 puan, yani yüzde 0.1'den az, yükselişle 15,457.93 puana ulaştı. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalama ile yakın bir çizgide seyretti.
Russell Investments şef piyasa stratejisti Stephen Wood, "Piyasa Fed'in QE'yi sonlandırma tarihinde keyfi bir karar vermeyecek olmasına tepki veriyor. Fed gelen verilere göre hareket edecek ve politikalarında esnekliğe devam etmek istiyorlar" yorumunu yaptı.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke bugün, bankanın varlık alım programının "önceden belirlenmiş bir doğrultuda" ilerlemediğini ve ekonomik şartlara bağlı olarak daha çabuk daraltılabileceğini veya genişletilebileceğini dile getirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)