BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBerlusconi piyasayı vurdu----

Berlusconi piyasayı vurdu

Berlusconi piyasayı vurdu
26 Ağustos 2013 - 17:13 www.finansgundem.com

İtalya'da politik gerilimin piyasaları yeniden olumsuz etkilemeye başladı.

İtalya’da Letta hükümeti seçimlerden bu yana rahat nefes alamadı. Berlusconi’nin cezaya çarptırılması sonrasında hükümetin akıbeti konusundan soru işaretleri doğmuştu.
İtalya’nın eski lideri Berlusconi, partisinin parlamentodan çıkartılması halinde hükümeti çökerteceği yönünde yaptığı açıklamalar şantaj olarak nitelenirken merkez sol bu şantajı reddetti.
Yapılan açıklamalarda Ekim ayından yapılacak oylamanın önemli bir kırılma noktası olduğu kaydedilirken 2011’de koltuğunu teknokrat hükümete bırakan Berlusconi ve partisi koalisyondan çıkartılmalarının düşünülemez olduğunu belirtti. Letta ise hükümeti dağıtma düşüncesinin delilik olduğunu dile getirdi. Letta tarihi zirvelerdeki işsizliği düşürme için reformlara hız vermeye çalışırken hükümetin tehdit edilmesini eleştirdi.
Dış piyasalarda gelişen ülkelere yaşanan çalkantı takip edilirken İtalya’da politik geriliminde artması ile İtalyan hisseleri yüzde 2.5 düşüş gösterdi.
İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinde faiz oranı 4 baz puan artışla yüzde 4.36’ya yükselirken İspanya’da faiz oranı 3 baz puan artışla yüzde 4.49 seviyesinde.
Ülkenin en büyük bankası UniCredit SpA yüzde 3.5 geriledi. Monte Paschi ise yüzde 3.06 aşağıdayaken, Intesa Sanpaolo'da  yüzde 3.39 düşüş yaşıyor.
İngiltere'nin kapalı olduğu günde Avrupa piyasalarında düşüş hakim. Stoxx 600 yüzde 0.18 düşüş yaşıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)