BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBerlusconi İtalya'yı geri götürebilir----

Berlusconi İtalya'yı geri götürebilir

Berlusconi İtalya'yı geri götürebilir
18 Şubat 2013 - 21:35 www.finansgundem.com

İtalya'da Silvio Berlusconi'nin tekrar seçilmesi ülkenin kurtarma fonuna başvuru yapmasına neden olabileceği yorumları yapıldı

Mediobanca SpA analisti Antonio Guglielmi tarafından bugün yayımlanan bir raporda, İtalya'da Silvio Berlusconi'nin kazanması durumunda ülkenin bir kurtarma fonu için başvuruda bulunabileceğini belirtti.
Böyle bir sonucun "piyasayı korkutacağı için" iyi bir şey olabileceğini ve borçlanma maliyetlerini düşürmek amacıyla bir kurtarma fonu isteyebileceğini belirten Guglielmi, yüksek borçlanma maliyetinden dolayı Avrupa Merkez Bankası'na (AMB) başvurmanın İtalya için "en iyi çıkış yolu" olacağının altını çizdi.
Geçtiğimiz yıl Başbakan Mario Monti'nin vergi artışları sonrasında borçlanma maliyetlerinin düşmesiyle AMB'den kurtarma paketi istemek zorunda kalmayan İtalya, borç krizinin en kötü etkilerinden de böylece korunmuştu. Daha önce 3 kez Başbakanlık yapan Silvio Berlusconi, tekrardan seçilmesi durumunda Monti'nin kemer sıkma politikalarının tersini uygulayacağı sözünü verdi.
Guglielmi, muhtemel bir Berlusconi zaferi ve beraberinde kurtarma fonu isteme ihtimalini "İşin enteresan tarafı, en kötü senaryo bizim için burada en iyi senaryo haline dönüşebilir" ifadelerini kullandı.
Kasım 2011'de Euro Bölgesi rekoruna ulaşan İtalya borçlanma maliyetleri, AMB Başkanı Mario Draghi'nin Temmuz ayında euroyu korumak için "ne gerekiyorsa yapacağı" sözünü vermesiyle sert bir şekilde düşmüştü. 10 yıllık İtalyan tahvil faizleri Roma saatiyle 14:37'de yüzde 4.416 olurken, 25 Kasım 2011'de rekor seviye olan yüzde 7.261 civarında seyretmişti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)