BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerkin'i onbinler uğurladı----

Berkin'i onbinler uğurladı

Berkin'i onbinler uğurladı
13 Mart 2014 - 06:04 www.finansgundem.com

Gezi olaylarının son kurbanı Berkin Elvan'ın cenaze töreninde mahşeri kalabalık vardı

Gezi Parkı protestoları sırasında ekmek almaya giderken polisin attığı gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve sürdürdüğü yaşam mücadelesinin 269. gününde ebedi uykuya dalan 15 yaşındaki ‘Küçük Prens’ Berkin Elvan’ı dün mahşeri bir kalabalık son yolculuğuna uğurladı.

Elvan’ın cenazesinin bulunduğu Okmeydanı Cemevi’nde dün sabah saatlerinden itibaren büyük bir yas ve izdiham vardı. Cemevinin bulunduğu caddeyi hıncahınç dolduran kalabalık, ‘Berkin Elvan 15 yaşında bir fidan’, ‘Berkin Elvan Ölümsüzdür’ sloganları eşliğinde saatlerce genç çocuğun tabutunu omuzlamak için bekledi. 7’den 70’e her görüşten onbinlerce insanın omuzladığı Berkin Elvan’ın 16 kiloluk naaşı, kilometrelerce uzayan bir kortejin saatler süren yürüyüşünün ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sakinleştiricilerle ayakta duran Berkin’in annesi Gülsüm Elvan’ın, omuzlar üzerindeki oğlunun tabutuna bakıp “15 yaşında çocuk tabuta sığar mı?” diye sorduktan sonra “Sığmıyor” diye feryat etmesi yürekleri dağladı.

"MİLYONLARCA BERKİN'İM VAR"

Törenin en duygusal anı ise baba Sami Elvan’ın oğlunun tabutu başında yaptığı kısa konuşma sırasında yaşandı. Sami Elvan “Berkin’i artık sonsuzluğa uğurladık. Berkin’im gitti ama milyonlarca Berkin’im var artık” dedi. Dini törende konuşan Alevi dedesi ise Berkin’i cemevinden, “Berkin çocuk ama kocaman yüreği vardı” sözleriyle uğurladı.

Ardından Berkin’in karanfillerle süslü tabutu binlerce kişiden oluşan bir kortej eşliğinde gaz bombasıyla vurulduğu sokağa getirildi. Burada gerçekleşen anmanın ardından korteje eklenen onbinlerle birlikte Berkin’in yaklaşık 4 saat süren ‘son yolculuğu’ başladı.

ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Kalabalığın omuzlarında Okmeydanı Anadolu Kahvesine kadar taşınan Elvan’ın cenazesi burada güçlükle cenaze aracına konuldu. Cenaze aracının ardından da onbinlerce kişi Şişli Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Vatandaşlar alkışlarla korteje destek verirken bazı yolcular gözyaşlarına hakim olamadı. Güzergah üzerinde bulunan ev ve işyerlerinin cam ve balkonları da Berkin’i uğurlayan vatandaşlarla doluydu. Korteji ‘Berkin Elvan onurumuzdur’ sloganları ve alkışlarla karşılayanlara, araçlarında korna çalan sürücüler de eklendi. Cenaze aracının meydana ulaşmasının ardından kitle, Feriköy Mezarlığı’na doğru yöneldi.

Mezarlıkta Berkin için açılan mezara misketler ve karanfiller bırakıldı. Berkin’in mezarına toprağı Gezi olayları esnasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş attı. Yaşadıkları acıya dayanamayan Elvan ailesinin bazı üyeleri bu sırada fenalık geçirdi.  Anne Elvan, uzun süre oğlunun toprağını okşayarak ağıtlar yaktı.  

Cemevindeki törene ise, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ve CHP’li vekiller katıldı. Cemevine     ilk gelen CHP Genel Başkanı     Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelenki alkışlarla karşılandı.

NOTLAR

* Kortejde çok sayıda okul formalı çocuğun da olması dikkat çekti. Zaman zaman anneleriyle telefonda konuşan çocuklar, ‘Okulda olduklarını’ söylediler.
* Kortejin güzergâhında bulunan Agos gazetesi de Berkin Elvan için binasına “Çocuk ve Ekmek Kutsaldır. Seni Unutmayacağız Berkin” yazan bir poster astı.
* Berkin’i uğurlayan kalabalığın içindeki çok sayıda kişinin elinde ekmek
bulunması dikkat çekti.
* Kalabalık, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması ve ses kayıtlarına ilişkin sloganlar da attı.
* Taksim Gezi Parkı da öğle saatlerinde kapatıldı.
* Berkin Elvan’ı vuran polisin tespiti ve adalete teslimi için ’change.org.tr’ adlı internet sitesi üzerinden kampanya başlatıldı.
* İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri de Berkin Elvan için üniversitenin yemekhanesinde ‘ses çıkarma’ eylemi gerçekleştirdi.
* Kadıköy Anadolu Lisesi’nde okuyan yaklaşık 300 öğrenci de, dersten çıkıp yürüyüşe geçti. “Berkin Elvan ölümsüzdür” yazılı pankart açan grup “Berkin Elvan 15’inde bir fidan” sloganları eşliğinde İskele Meydanı’na kadar yürüdü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)