BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Benden değil zenginden iste'----

'Benden değil zenginden iste'

'Benden değil zenginden iste'
16 Nisan 2013 - 09:12 www.finansgundem.com

Avrupa'nın en güçlü ekonomisi Almanya, batan ülkeleri kurtarmaktan bıkınca farklı bir öneri ortaya attı

Almanya zordaki ülkelere "Bizden para isteme, zenginden vergi al" dedi. Avrupa'da kurtarılmayı bekleyen ülke sayısının artması, bölgenin en büyük ekonomisine sahip Almanya'yı çözüm arayışına yönlendirdi. Yunanistan, Portekiz, İrlanda ve Güney Kıbrıs gibi batık ülkeleri kurtarmaktan yorgun düşen Almanya Başbakanı Angela Merkel'in danışmanları ilginç bir öneri ortaya attı. Son olarak birliğe üye Slovenya'nın batacağı söylentilerinin artması üzerine kolları sıvayan danışmanlar, kurtarılma ihtiyacı duyan ülkelerin zengin vatandaşlarına vergi uygulamasını istedi. Ortaya atılan bu görüş üzerine kurtarma planlarının maliyetinin kime yükleneceği tartışılmaya başlandı. Ancak yeni bir kurtarma paketine ihtiyaç duyulması halinde yardımda 'aslan payı'nın yine Almanya'ya düşeceği biliniyor. "Beş akil adam" olarak nitelendirilen danışma konseyinin kararı, hükümetlerin daha sıkı ekonomi politikaları uygulamasını öngörüyor.
YABANCILAR DA ETKİLENECEK
Berlin'in son önerisi kırılgan olan euro ülkelerinin daha fazla baskı altına alınacağı tahminlerine yol açtı. Almanlar'ın zordaki ülkeler için önerdiği bu çözüm, sadece varlıklı yerel halkı etkilemeyecek. Ağırlıklı olarak emekli Batı Avrupalılar'ın yaşadığı İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi ülkelerde hayata geçirilecek uygulama yabancıları da kapsıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)